Baradey cumhurbaşkanlığına aday olmayacak

Baradey cumhurbaşkanlığına aday olmayacak

Mısır eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Baradey:- "Kendimi Mısır'da herhangi bir makamla özdeşleştirmiyorum. Tecrübe sahibi biri olarak bundan sonra tavsiyelerde bulunacağım ve hiç bir yürütme makamının parçası olmayacağım"

KAHİRE (AA) - Mısır eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed el-Baradey, 2018'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Baradey, Londra merkezli "El-Araby" televizyon kanalına verdiği mülakatta, bundan sonra Mısır'daki rolünün tavsiyelerde bulunmaktan ibaret olacağını belirtirken, yakın gelecekte ülkesine dönmeyi uzak bir ihtimal olarak görmediğini ifade etti. Baradey, "Kendimi Mısır'da herhangi bir makamla özdeşleştirmiyorum. Tecrübe sahibi biri olarak bundan sonra tavsiyelerde bulunacağım ve hiç bir yürütme makamının parçası olmayacağım." ifadelerini kullandı.

Mısır'daki 25 Ocak 2011 Devrimi'nin geldiği son duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Baradey, otuz yıllık Hüsnü Mübarek iktidarına son veren halk devriminin iyi bir durumda olmadığını ancak başarı için zaman gerektiğini dile getirdi. Baradey, "Başarı için devrimin zamana ihtiyacı var. Bir kez özgürlük yoluna çıkıldı mı artık geri dönüşü yoktur." dedi.

Baradey ayrıca devrimin önündeki barışçıl yolu kapatanların şiddet yolunu açacaklarına dikkati çekerek, Mısırlı gençlerin 100 bin kişilik bir parti kurmaktan aciz olmasını eleştirdi. Gençlere fikri ve siyasi olarak kendilerine çeki düzen vermeleri çağrısında bulundu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevine getirilen Baradey, 14 Ağustos 2013'te Rabia ve Nahda meydanlarında yapılan kanlı müdahalelerin ardından "uzlaşı için siyasi çözüm yolları açık olduğu halde, güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere müdahale etmesini protesto etmek için" görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler