Bandırma'da 3 kişinin ölü bulunması

Bandırma'da 3 kişinin ölü bulunması

Cinayetlerin, silah alışverişi yapan iki grup arasındaki "bozuk silah" tartışması yüzünden işlendiği tespit edildi

BALIKESİR (AA) - Bandırma ilçesinde, iki gün önce 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada cinayetlerin, silah alışverişi yapan iki grup arasındaki "bozuk silah" tartışması yüzünden işlendiği belirlendi.

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak çalışmalar sonucunda, silah satıcısı oldukları öne sürülen Sinan Demir (45), Özgür Güven ve İlhan Küçükşahin ile silah almaya gelen K.Y (28), T.A. (27) ve Ş.A. (29) arasında pazarlık yapıldığı sırada, silahlardan birinin bozuk çıkması nedeniyle tartışma yaşandığı belirlendi.

Tartışma sırasında Sinan Demir'in, araçta başından tek kurşunla vurularak öldürüldüğü, bunun üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan Güven ve Küçükşahin'in de sırtlarından vurulduğu anlaşıldı.

Şüpheliler K.Y, T.A. ve Ş.A'nın cinayette kullandıkları silahları denize atarak araçla olay yerinden ayrıldıkları tespit edildi.

Plaka Tanıma Sistemi (PTS) görüntülerini inceleyen Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, şüpheliler K.Y. ve T.A'yı ilçedeki Paşakonak Mahallesi'nde bulunan kendilerine ait temizlik şirketine girerken yakaladığı, diğer şüpheli Ş.A'nın (29) ise Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Erdek'teki ikametinde gözaltına alındığı öğrenildi.

İki grubun 3 silah için pazarlık yaptığı, Demir'in öldürüldüğü 16 JFR 94 plakalı araçta yapılan incelemede ise gizli bölmede 2 silahın daha bulunduğu, toplam 5 silahın ele geçirildiği belirtildi.

- Olay

Bandırma'ya bağlı Ayyıldız Tepe mevkisinde, 29 Eylül'de 3 kişinin hareketsiz yattığını gören vatandaşlar durumu polise bildirmiş, olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri Sinan Demir, İlhan Küçükşahin ve Özgür Güven'in hayatını kaybettiğini tespit etmişti.

Cesetleri Bandırma Devlet Hastanesi morguna götürülen 3 kişiden Demir'in başından tek kurşunla, diğerlerinin de sırtından vurulduğu belirlenmişti.

Polis tarafından olay yerinde yapılan incelemede, 9 milimetre çapında 5 kovan, 12 ayrı parmak izi ve öldürülenlere ait cep telefonları bulunmuştu. Olaya karıştığı tespit edilen şüpheliler K.Y, T.A. ve Ş.A. kısa sürede yakalanmış, olayda kullanıldığı değerlendirilen 3 tabanca da ele geçirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler