Bakanlığın ilk çocuk dergisi engellileri de kapsayacak

Bakanlığın ilk çocuk dergisi engellileri de kapsayacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan ve yayın kurulunu çocukların oluşturduğu "Sevgi Bir Kuş" isimli ilk çocuk dergisi, görme ve işitme engelli çocuklara da yönelik olacak

MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan ve yayın kurulunu çocukların oluşturduğu "Sevgi Bir Kuş" isimli ilk çocuk dergisi, görme ve işitme engelli çocuklara da ulaşacak.

Çocuk hizmetleri konusunda önemli çalışmalar yürüten Bakanlık, çocuklara yönelik bir ilke imza atarak dergi hazırladı. 

"Sevgi Bir Kuş" isimli çocuk dergisi ile çocukların yeteneklerini keşfetmeleri, bilişsel ve psikososyal gelişimlerinin desteklenmesi, edebiyat ve bilim gibi alanlara ilgilerinin uyandırılması, toplumsal değerlerin ve kültürel özelliklerin eğlenceli bir dille anlatılması amaçlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Mustafa Durmuş, AA muhabirine, çocuklara yönelik çalışmaların öncelikleri olduğunu belirtti.

Koruyucu hizmetlerin yanı sıra önleyici hizmetler çerçevesinde, çocuklara bu çalışmayla ulaşmayı amaçladıklarını anlatan Durmuş, "Onların kültürel değerleri edinmeleri, okuma zevki ve alışkanlığı kazanmaları hususlarında bu yolla yetişmelerine katkı sağlamayı hedefledik" dedi.

- "Türkiye'de emsal teşkil edecek"

Dergi içeriğini hazırlayan yayın kurulunda öncü akademisyen, yazar ve çizerlerin bulunduğunu ifade eden eden Durmuş, derginin asıl hedef kitlesinin çocuklar olması nedeniyle ayrıca çocuk yayın kurulu da oluşturduklarına dikkati çekti.

Çocuk yayın kurulunun, farklı yaş ve cinsiyette toplam 8 çocuktan oluştuğu bilgisini veren Durmuş, şunları söyledi:

"Derginin ana başlıkları belirlenirken onların fikirlerine de başvuruldu. Çocuklar yayın kurulunda sadece derginin içeriğine yön vermedi ayrıca içerik de oluşturdu. Bu yönüyle 'Sevgi Bir Kuş' adlı çocuk dergisi, Türkiye'de emsal teşkil edecek. Engelli çocuklarımızın dergiye ulaşması için Braille basımının yanı sıra elektronik ortamda da alt yapı çalışmaları devam ediyor. Her bir bölüm sesli betimleme ve işaret diline çevrilerek Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor."

Durmuş, derginin tüm çocuklara ücretsiz olarak dağıtıldığını sözlerine ekledi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı