Bakan Müezzinoğlu, Bulgaristan göçmenleriyle buluştu

Bakan Müezzinoğlu, Bulgaristan göçmenleriyle buluştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:- "Muasır medeniyet seviyesinin üzerinde, birlik-beraberlik içerisinde, güçlü bir iradeyle, milletin iradesinin güçlü olduğu bir sistemle yürüyebiliriz"- "Türkiye ne kadar güçlüyse Bulgaristan'daki, Makedonya'

İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Muasır medeniyet seviyesinin üzerinde birlik-beraberlik içerisinde, güçlü bir iradeyle, milletin iradesinin güçlü olduğu bir sistemle yürüyebiliriz." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, DOST Birliği Koalisyonu'nun Pendik'teki Bulgaristan Seçimleri İstanbul Anadolu Yakası Koordinasyon Merkezini ziyaretinde, kendisinin de göçmen olduğunu ve bugün bu millete bakan olarak hizmet ettiğini söyledi.

Balkanlardaki soydaşların sıkıntılar yaşadığını bildiklerini, bu sorunların çözümü noktasında gayret sarf ettiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "Bulgaristan, Batı Trakya, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna, Balkanlar bizim son 150 yıldır sıkıntılarımız olan, dertlerimiz olan, ağır bedeller ödediğimiz topraklar. Ama büyük bir millet, bu genç Türkiye Cumhuriyeti'ne, ay yıldızlı bayrağın altında bu büyük millete zor günlerde hep sırtımızı yaslayabiliyoruz." ifadesini kullandı.

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün miras bıraktığı genç cumhuriyete sahip çıkmak istiyoruz. Özellikle bu konuda Balkanlardan gelenlerin sorumluluğu bir kat daha fazla" diyen Müezzinoğlu, Türkiye'nin güçlü olması, ay yıldızlı bayrağın dalgalanması için herkesin üzerine düşen görev ve sorumlulukları olduğuna dikkati çekti.

Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye ne kadar güçlüyse Bulgaristan'daki, Makedonya'daki, Batı Trakya'daki, Bosna'daki veya Kosova'daki kardeşlerimiz kendilerini o kadar güvende ve emniyette hissediyorlar. Onun için cumhuriyetin güçlü olması, cumhurun güçlü olması ve bu anlamda dünyayla rekabet eden bir Türkiye oluşturmamız lazım. İnşallah milleti merkeze alan, milli iradeyi merkeze alan, Büyük Önderin 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü merkeze alan ve bir vasiyet olarak kabul eden ama bir vasiyet daha var; bu büyük millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır. Ve o muasır medeniyet seviyesinin üzerinde birlik-beraberlik içerisinde, güçlü bir iradeyle, milletin iradesinin güçlü olduğu bir sistemle yürüyebiliriz."

16 Nisan'da yapılacak referandumda için "sandığa gidin" çağrısında bulunan Müezzinoğlu, "Elinizi vicdanınıza koyun. Ülke için millet için gelecek için muasır medeniyet seviyesindeki o büyük hedefler için oyunuzu kullanın. Vatandaşlık görevinizi yerine getirin. Sizler gibi belirli sıkıntıları yaşamış bir kardeşiniz olarak, karşısında bu milletin bir bakanı olarak görev yapabiliyoruz. Sorumluluklarımız da bu anlamda artıyor. İnşallah hep birlikte hem bu ülkeye hem coğrafyadaki insanlara karşı görevlerimizi iyi yaparız." diye konuştu.

DOST Birliği Koalisyonu Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Semiha Ahmet de ziyaret sırasında bir konuşma yaptı.

Müezzinoğlu'na ziyaretinde, Pendik Belediye Başkanı Kenan Salih ve AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil de eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :