Bağış bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

Bağış bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

Çorum'da, telefonla aradıkları kişiyi "tekerlekli sandalye kampanyası" bahanesiyle dolandırarak 30 bin lirasını aldıkları iddia edilen 2 zanlı tutuklandı

Telefonla aradıkları kişiyi "tekerlekli sandalye kampanyası" adı altında dolandırdığı öne sürülen 2 zanlı, Çorum'da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir'deki bir kişiye, telefonla ulaşan zanlı Eskişehir Valiliğinde çalıştığını ve kurumun "tekerlekli sandalye kampanyası" başlattığını söyledi.

Mağdur, bu amaçla para talep eden zanlının verdiği hesap numarasına 30 bin lira gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kişi, durumu polise bildirdi.

Çalışma başlatan polis ekipleri, ilgili hesap numarasının Çorum'daki bir banka şubesine ait olduğu belirledi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, inceleme sonucunda, hesaptan paranın çekildiğini tespit etti.

Ekipler, banka şubesi ile çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye alarak zanlıların Mehmet Ali A. ile Furkan K. olduğunu belirledi. Zanlılar, banka şubesine para çekmek için geldiklerinde yakalandı.

Gözaltına alınan Mehmet Ali A. ile Furkan K, emniyetteki işlemlerinin ardından "Vicdanı duyguları istismar ederek dolandırıcılık" suçlamasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı