Bağ-Kur ve İş Kanunu'nda Önemli Düzenlemeler Yolda

Bağ-Kur ve İş Kanunu'nda Önemli Düzenlemeler Yolda

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, Bağ-Kur emekli prim gün sayısının düşürülmesi ve İş Kanunu'nda yapılacak düzenlemelerle ilgili önemli bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Işıkhan, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Bağ-Kur ile ilgili olarak emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi konusuna değinen Işıkhan, "Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki" şeklinde konuştu.

Ev kadınlarına prim desteğiyle ilgili konunun orta vadede ele alınacağını belirten Bakan, konunun takvimine bütçe disiplinine bağlı olarak karar verileceğini ifade etti. Refahın artmasıyla birlikte her şeyin daha da iyi olacağını vurgulayan Işıkhan, enflasyon hedefinin tutturulması ve refah artışının gerçekleşmesiyle birlikte konuların hayata geçirileceğini söyledi.

İş Kanunu'yla ilgili olarak yapılan toplantıya da değinen Bakan Işıkhan, "İş Kanunu'yla ilgili güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Tekerrür eden, işlemeyen bazı yasalar var. 19 kanunla ilgili işlemeyen maddeler var. Çok eskiden geçerli olan maddeler söz konusu. Bunların azaltılmaları yönünde ama temel haklar bunlar" şeklinde konuştu. İş Kanunu'nda yapılacak düzenlemelerin, basın çalışanlarını da kapsayacak şekilde tüm çalışanların temel haklarını koruyan çağdaş bir temel kanun olacağını belirtti.

Düzenlemelerin hazırlanmasıyla ilgili olarak takvimin henüz belirlenmediğini ifade eden Işıkhan, Cumhurbaşkanı'nın daha önceki toplantılarda dile getirdiği ön görüşmelerin yapıldığını ve Hukuk Politikaları Kurulu'nun çalıştaylarında alınan kararlar doğrultusunda ilerleyeceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.