AZERTAC, OANA Başkanlığını devraldı

AZERTAC, OANA Başkanlığını devraldı

Bakü'de yapılan toplantıda, Anadolu Ajansı, TASS, Şinhua ve Yonhap ajanslarının OANA başkan yardımcılıklarını yürütmesi kararlaştırıldı

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC), Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) başkanlığını devraldı.

OANA 16. Genel Kurulu Toplantısı Bakü'de gerçekleştirildi. Anadolu Ajansı'nı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya'nın temsil ettiği toplantıya 40 haber ajansından 80'den fazla temsilci katıldı.

Başkanlık ve yürütme kurulu üyeliği seçimlerinin yapıldığı toplantıda OANA başkanlığı 3 yıllığına AZERTAC'a devredilirken, genel sekreterlik görevini de yine AZERTAC üstlendi.

Daha önce başkanlığı yürüten Rus TASS ajansı başkan yardımcısı seçilirken, bir önceki dönemde de OANA başkan yardımcılığını üstlenen AA, Çin'in Şinhua ve Güney Kore'nin Yonhap ajanslarının görevlerini sürdürmesi kararlaştırıldı.

Kurumun internet sitesinin yönetimi ve diğer kurumsal konular da AZERTAC'a devredildi.

İran'ın İRNA, Bahreyn'in BNA, Vietnam'ın VNA, Lübnan'ın NNA, Avustralya'nın AAP, Japonya'nın Kyodo, Hindistan'ın PTİ, Malezya'nın Bernama ajansları ise OANA Yürütme Kurulu üyesi seçildi.

AZERTAC Genel Müdürü Aslan Aslanov, başkanlığı devraldıktan sonra yaptığı konuşmada kendilerine gösterilen güven için tüm ajanslara teşekkürlerini iletti.

OANA'nın daha da gelişmesi için çaba göstereceklerini ve internet sitesini aktif hale getireceklerini bildiren Aslanov, "Başkanlığımız döneminde her bir ajansa yüksek dikkat göstereceğiz. Karşılıklı faydalı işbirliklerinin kurulmasına, ajanslar arasındaki tecrübe paylaşımının geliştirilmesine çalışacağız." şeklinde konuştu.

AZERTAC, dün de Dünya Haber Ajansları Kongresinin başkanlığını devralmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :