AZERTAC Dünya Haber Ajansları Kongresi başkanlığını devraldı

AZERTAC Dünya Haber Ajansları Kongresi başkanlığını devraldı

AZERTAC Genel Müdürü Aslanov:- "Hem halklarımızın hem de ajanslarımızın dostluk ve kardeşliği her iki taraf için çok faydalı. Hem NAWC hem de OANA'da işbirliğimiz devam ettireceğimize eminim. Bizim AA'ya, AA'nın da bize ihtiyacı var"- AA Yönetim Kurulu Ba

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC), Dünya Haber Ajansları Kongresi (NAWC) başkanlığını devraldı.

Bakü'de düzenlenen NAWC 5. Kongresi sona erdi. İki gün devam kongre eden sonrasında bildiri kabul edilirken, Kongre başkanlığı 3 yıllığına AZERTAC'a geçti.

AZERTAC Genel Müdürü Aslan Aslanov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, NAWC'ın dünya enformasyon politikasının belirlenmesi konusunda en yetkin kurumlardan biri olduğunu söyledi.

Avrupa Haber Ajansları Birliği Konferansı (EANA), Arap Haber Ajansları Federasyonu (FANA) ve Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliğinin (OANA) NAWC çatısı altında bir araya geldiğini hatırlatan Aslanov, kurumun amacının dünya medyasının sorunlarına çözüm bulmak olduğunu belirtti.

Geleneksel medyanın belirli sorunlarla karşılaştığı, yeni gazeteciliğin oluştuğu, sosyal medyanın daha üst yerde durduğu bir dönemde NAWC'ı çok ciddi çalışmaların beklediğini vurgulayan Aslanov, "Geçen üç yılda Kongrenin faaliyetinin iyileştirilmesi için belirli işler görüldü. Bakü'deki Kongremize ise BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tebrik mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev açılışa bizzat katıldı." dedi.

Aslanov, AA ile AZERTAC arasındaki işbirliğine her zaman büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Dostluk ve kardeşlik ilişkileri içerisindeyiz. AA ile ilişkilerimiz yüksek düzeydedir. Her zaman birbirimizi destekledik. Hem halklarımızın hem de ajanslarımızın dostluk ve kardeşliği her iki taraf için çok faydalı. Hem NAWC hem de OANA'da işbirliğimiz devam ettireceğimize eminim. Bizim AA'ya, AA'nın da bize ihtiyacı var. Bilgi paylaşımı, dostluk ve kardeşlik her iki ajans için çok faydalı." şeklinde konuştu.

- "Batı medyasının taraflı haberciliğinin altını çizdik"

Kongerede AA'yı temsil eden Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ ise NAWC dönem başkanlığını devraldığı için AZERTAC'ı kutladı.

"Dost ve kardeş ülke olarak her zaman Azerbaycan'ın yanındayız." diyen Kızıldağ, ajans haberciliğinde de birlikte güzel şeyler yapabileceklerini düşündüğünü kaydetti.

Bakü'de başarılı bir kongre gerçekleştirildiğini ifade eden Kızıldağ, burada AA olarak gerekli mesajı ilettiklerini belirtti.

Kızıldağ, "İnovasyonun daha çok konuşulduğu bir toplantıda, haber ajanslarının yeterince haber üretemediklerinden yakındıkları bir zeminde Batı medyasının Filistin, Irak ve Suriye haberlerine uygulamış olduğu taraflı haberciliğin altını çizdik. Özgür haberciliğin ve bütün insanlara değer vermenin bugünün en önemli konusu olduğunun altını çizdik. Dünyanın 5'ten büyük olduğunu ve bu 5'ten büyük olan dünyaya gözümüzü kapatarak doğruyu doğru şekilde aktarabilme şansımızın olmadığının altını çizdik. Umarım bundan sonra herkes objektif kriterlerle, insan onuruna yakışacak şekilde hizmet verir, haber üretir, politika üretir." şeklinde konuştu.

AZERTAC'ın evsahipliğinde düzenlenen Dünya Haber Ajansları 5. Kongresi'ne 80 ülkeden 200 ajans temsilcisi katıldı. Kongrede AA'yı Kızıldağ'ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Saraçgil ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya temsil etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :