Azerbaycan'da Kurban Bayramı

Azerbaycan'da Kurban Bayramı

Azerbaycanlılar, bayram namazı kılmak için camilere akın etti- Cumhurbaşkanı Aliyev, yayınladığı mesajda İslam aleminin bayramını kutladı

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki İlahiyat Camisi'nde 10 bin kişi bayram namazı için saf tuttu.

Azerbaycanlılar, bayram namazı kılmak için camilere akın etti. Başkentin Ejder Bey, Garaçukur, Tezepir gibi camileri namaz için gelen Müslümanlarla doldu.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan İlahiyat Camisi'nde kılınan namazda yaklaşık 10 bin Müslüman cami içi ve avlusunda saf tuttu.

Namazın ardından birbirlerine sarılarak bayramlaşan vatandaşlar birlik ve kardeşlik mesajı verdi. Mehman Kerimov isimli Azerbaycanlı AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah Azerbaycan ve Türkiye'yi birbirinden ayırmasın. Üzerimizdeki kara bulutlar çekilip gitsin." temennisinde bulundu.

Babek Nesirov ise tüm Türk dünyasının bayramını kutladığını söyleyerek, "Allah herkese kurban kesmeyi nasip etsin. Dünyanın her tarafındaki fakir Müslümanları doyursun" dedi.

Vatandaşlar namaz sonrasında kurbanlarını kesmek için hayvan pazarlarının ve kesimhanelerin yolunu tuttu.

- Aliyev'den kutlama mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bir mesaj yayımlayarak İslam aleminin ve Azerbaycan halkının bayramını kutladı.

Mesajında Kurban bayramının insanları birliğe, kardeşliğe ve hümanizme davet eden bir bayram olduğunu belirten Aliyev, Müslümanların bu kutsal günde Allah yolunda hayır işlemek için her tür fedakarlığa hazır olduklarını gösterdiğini kaydetti.

İslam aleminin ayrılmaz parçası olan Azerbaycan'ın İslam kültürünün gelişimine büyük katkılar sağladığını anlatan Aliyev, çok kültürlü ülke olan Azerbaycan'da karşılıklı saygı ortamının oluşmasında İslam dininin önemli rol aldığını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler