Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Aliyev Konya'ya geliyor

Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Aliyev Konya'ya geliyor

Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Orhan Aliyev, Türkiye'de 12-15 Mayıs'ta İstanbul'da Dünya Kupası, 9-18 Ağustos'ta Konya'da 5. İslami Dayanışma Oyunları ve 11-20 Kasım'da Antalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonasına katılacaklarını söyledi

Azerbaycanlı bu yıl kickbokscular Türkiye’de üç büyük uluslararası turnuvaya katılacak.

Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Orhan Aliyev, “Bu sene kardeş Türkiye'de zorlu mücadeleler var. Takımımızın morali iyi. Kardeş Türkiye'de kendimizi evimizde gibi hissedeceğiz” dedi.

5. İslami Dayanışma Oyunları 9-18 Ağustos'ta Konya'da

Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Orhan Aliyev, Milli takımlarının bu yıl kardeş Türkiye'de üç turnuvaya katılacağını belirterek; “Türkiye'de 3 turnuvamız var. Dünya Kupası 12-15 Mayıs'ta İstanbul'da, 5. İslami Dayanışma Oyunları 9-18 Ağustos'ta Konya'da ve Avrupa Şampiyonası 11-20 Kasım'da Antalya'da yapılacak. Bu yıl bu turnuvalara katılmayı planlıyoruz. Dünya Kupası, antrenörlerimizin İslamia için bir nevi test turnuvası olacak. Kardeş Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı yarışmalara katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendimizi memleketimizde gibi hissedeceğiz. Bu da sporcularımızın kazanması için büyük bir moral ve psikolojik avantaj yaratıyor” diye konuştu.

"Hedeflerimiz büyük"

Pandemi nedeniyle profesyonel kickboks yarışma sayısının azaldığına dikkat çeken Orhan Aliyev, “Ağırlıklı olarak kardeş ülke Türkiye'de profesyonel kickboks yarışmalarımız var. Elde ettiğimiz sonuçlardan memnunuz. Ama hedeflerimiz büyük” ifadelerini kullandı.

"Kardeş Türk halkının sıcaklığını hissediyoruz"

Aliyev, Türkiye’de katıldığımız yarışmalarda kardeş Türkiye halkının desteğini sürekli hissettiklerini ifade ederek, “ Maçlarda Türk sporseverlerin ellerinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarını taşımaları iki devletin bir birini ne kadar sevdiğini gösteriyor. Türkiye’de hangi şehre gitsek bu sıcaklığı hissediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.