Aykut Kocaman'dan Alanya maçı değerlendirmesi

Aykut Kocaman'dan Alanya maçı değerlendirmesi

Deplasmanda Alanyaspor'u 3-2 yenen Atiker Konyaspor'da teknik direktör Aykut Kocaman, maçın hakemi Ali Palabıyık’a sitem ederek, “Gole sevinen oyuncuma kırmızı kart verdi. Bu kalitede bir hakemin yaptığı hata anlaşılır gibi değil” dedi

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Aykut Kocaman, rakibin iyi oynadığını belirterek, ”Özellikle biz 10 kişi kaldıktan sonra da iyi oynadılar. Karşı takıma da geçmiş olsun diyorum. Alanyaspor deplasmanı iyi bir takım var, iyi oyuncular var ve çok zor bir deplasman onların ötesinde de bir zorluk var, bunu da net yaşadım. Bunu etkileyen en önemli nedenlerden biri de maçın önüne geçen hakem kararı. Bu ülkenin en önde gelen hakemi ve ismini duyduğumuzda bize güven telakki eden Ali Palabıyık bugün oyunun önüne geçti. Oyunun önüne geçen çok şey vardı önce bunları çözelim ki sonra oyunu konuşalım. Doğru başladık, iyi gidiyordu işler. Alanyaspor da biz de pozisyonlara girdik. Bizim farkımız, değerlendirdik. Belki en zor deplasmanlardan biri, aslında hakem açısından da rahat bir hale getirdik. Bir anda kırmızı kart çıktı. Ne olduğunu anlayamadık. Sonra bir baktık alakası yok” ifadelerini kullandı.

“HAKEMİN YAPTIĞI HATA ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL”
Bunu iki taraftan irdelemek gerektiğini de sözlerine ekleyen Kocaman, ”Oyuncular gol attıktan sonra sevinecek. Bu işin doğası. Kaldı ki hiçbir oyuncumuzun attığı golden sonra takımı rencide edici şeyi onaylamıyoruz. Durup dururken ne gördün, sadece ellerini açmış seyirciye bir hareket yok. Ne gördün de oyundan attın? Anlaşılır gibi değil. Bir anda A’dan Z’ye değişen oyun. İkinci yarıda çok doğru oynadılar. Beraberliği yakaladılar. Çok zorlandık psikolojik olarak da geriye düştük. Maçın sonralarında biz de yenmeyi istedik. Biraz şuursuzca da olsa, onlar da istedi. Ve oyun bize döndü. Bu kalitede bir hakemin yaptığı hata anlaşılır gibi değil” diye konuştu.

 

KALPAR: BİREYSEL HATALARDAN KAYBETTİK

Aytemiz Alanyaspor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, "Böyle bir mağlubiyet bizi üzüyor. Çünkü rakip çok şey yapamadı. Kendi kendimize mağlup olduk" dedi.Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kalpar, keyifli, bol gollü bir maç olduğunu söyledi. Hüseyin Kalpar, iyi oyuna rağmen yapılan bireysel hatalardan dolayı bir maç daha kaybettiklerini ifade etti.

Maçta 2-2'den sonra daha sabırlı atak yapmaları gerektiğini dile getiren Kalpar, "Bunun için de topun bizde kalması lazımdı. O ara çok top kaybettik, pas hatası yaptık. Rakip takımın da motivasyonu yükseldi. Bu dakikalarda bu sıkıntıyı yaşamamıza rağmen net pozisyonlar da bulduk. Vagner, Emre ve Guerrier ile pozisyonlar bulduk ama olmadı." diye konuştu.

Ne olursa olsun mağlup olmamaları gerektiğini kaydeden Kalpar, "Böyle bir mağlubiyet bizi üzüyor. Çünkü rakip çok şey yapamadı. Kendi kendimize mağlup olduk. 3 gole de bakınca pozisyonları yoktu. Maalesef bundan önce de Bursaspor, Kasımpaşa, Adanaspor maçlarında iyi oynadık. İstatistiklere baktığınızda bunlara sahip bir takımın galip gelmesi gerekiyordu ama maalesef bireysel hatalardan çok gol yedik ve bunu da çözemedik." açıklamasında bulundu.