Avusturya İslam Cemaati, yeni başkanını seçti

Avusturya İslam Cemaati, yeni başkanını seçti

Avusturya İslam Cemaati’nin yeni başkanı İbrahim Olgun oldu

VİYANA (AA) - Avusturya İslam Cemaati’nin yeni başkanı İbrahim Olgun oldu.

Mevcut başkan Fuat Sanaç'ın görev süresinin dolmasının ardından bugün cemaatin karar organı Şura Meclisi toplanarak yeni yönetimi belirledi. Avusturya İslam Cemaati'nin yeni başkanı İbrahim Olgun oldu. Başkan yardımcılığına ise Abdi Taşdöğen ve Esad Memiç seçildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 1987 yılında dünyaya gelen Olgun, ilk ve orta öğrenimini Viyana'da tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Olgun, Viyana'da islam din dersi müfettişi olarak görev yaptı. Avusturya vatandaşı olan ve çok iyi derecede Almanca, İngilizce, Arapça ve Türkçe bilen Olgun, en son Türk derneklerin Dinlerarası Diyalog Sözcülüğünü yapıyordu.

Olgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avusturya'da yaşayan bütün Müslümanları temsil edeceğini belirterek, Müslümanlarla daha çok iç içe olacağını ve kurumsal yapıyı daha da güçlendireceğini söyledi.

Seçimde, İslam Yasası sürecinde sık sık eleştirilen mevcut başkan Sanaç, yeniden aday olmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı imamların engellenmesini ve camilerin kapatılmasını öngören İslam Yasası'nın kabul edilmesinin ardından Sanaç'ın istifa etmesi ve koltuğu Müslümanları savunacak bir isme bırakması istenmişti.

Avusturya İslam Cemaati, yaklaşık 600 bin Müslümanın yaşadığı Avusturya'daki bütün Müslümanları temsil yetkisini elinde bulunduruyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler