Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka Hırvatistan'da

Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka Hırvatistan'da

Sobotka, Hırvatistan İçişleri Bakanı Orepic ile görüştü

ZAGREB (AA) - Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Hırvatistan'ın yasa dışı sığınmacı geçişlerine gösterdiği tavrı takdir ederek, "'Sığınmacı krizinde en önemli unsur sınırları korumak ve insan kaçakçılarının yasa dışı faaliyetlerini sürdürmelerine izin vermemektir." dedi.

Sobotka, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, mevkidaşı Vlaho Orepic ile bir araya geldi.

Avrupa'daki sığınmacı krizinin ele alındığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sobotka, Hırvatistan ve Avusturya arasında güvenlik ve çeşitli suç unsurlarını engelleme noktasında "köklü" ilişkilerin bulunduğunu vurguladı.

Sobotka, Hırvatistan'ın Schengen bölgesine dahil olmasında en önemli maddenin "çıkış-giriş sistemi" olduğunu ifade ederek, "Schengen bölgesine kimin girdiği, Avrupa Birliği'nde (AB) ne kadar kaldığı ve ne zaman çıktığının kaydedilmesi gerekir." sözlerini kullandı.

Hırvatistan'ın, 2017'de Schengen'e girebilmek için gerekli tüm teknik önlemleri aldığını söyleyen Sobotka, söz konusu "çıkış-giriş sisteminin" Hırvatistan'da başarılı bir şekilde uygulanacağına inandığını ifade etti.

Sobotka, Hırvatistan'ın yasa dışı sığınmacı geçişlerine karşı gösterdiği tavrı "Avrupa dayanışması" olarak nitelendirerek, ''Sığınmacı krizinde en önemli unsur sınırları korumak ve insan kaçakçılarının yasa dışı faaliyetlerini sürdürmelerine izin vermemektir. Avrupa'da sığınma hakkı için kayıtlara ihtiyaç duyulurken sığınma talebi kabul edilmeyen kişilere ülkelerine geri dönmeleri için gerekli koşulların oluşturulması gerekir.'' ifadelerini kullandı.

Orepic de 2017'de Hırvatistan'ın yaşamak için en uygun ülkelerden birisi haline gelmesini temenni ederek, sığınmacı krizinde Avrupa'nın güvenliği için çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Avusturyalı mevkidaşı ile aynı düşünceleri paylaştığını belirten Orepic, ''AB düzeyinde sağlanan birlik, sığınmacı krizi gibi önemli bir soruna çözüm getirecektir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler