Avusturya Başbakanı Kern, Alman Dışişleri Bakanı Gabriel ile görüştü

Avusturya Başbakanı Kern, Alman Dışişleri Bakanı Gabriel ile görüştü

Avusturya Başbakanı Kern:- "Neo liberalizmin hakim olduğu bir Avrupa mı istiyoruz, yoksa insanlara ilham veren, insanlara verdiği güvenlik ve refah vaadini yerine getiren ve çoğunluğun yararına bir Avrupa mı?" - Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel:- "Gelecek

VİYANA (AA) - Avusturya Başbakanı Christian Kern, Avrupa Birliğinin (AB) geleceğiyle ilgili verilmesi gereken kararlar olduğunu belirterek, neo liberalizmin hakim olduğu bir birlik ile insanlara verdiği güvenlik ve refah vaadini yerine getiren bir birlik arasında tercihte bulunulması gerektiğini söyledi.

Kern, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’i kabul etti. İkili, başkent Viyana’da gerçekleşen görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Dünya açısından ilginç bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Kern, özellikle Donald Trump’nın ABD başkanı olmasının ardından AB'nin kendi çıkarlarını daha kuvvetli bir şekilde savunması gerektiğini söyledi. Kern, bunun da ancak "omuz omuza" yapılabileceğini vurguladı.

Avusturya'nın 20 yıldan uzun süredir AB içinde olduğunu belirten Kern, bu zaman zarfında birliğin çerçevesini çizen koşulların ve sorunların değiştiğini söyledi.

- Sosyal Avrupa çağrısı

Avrupa'nın geleceğiyle ilgili olarak verilmesi gereken kararlar olduğunu ifade eden Kern, "En önemli soru şu: Neo liberalizmin hakim olduğu bir Avrupa mı istiyoruz, yoksa insanlara ilham veren, insanlara verdiği güvenlik ve refah vaadini yerine getiren ve çoğunluğun yararına bir Avrupa mı?" diye konuştu.

Avrupa’da sosyal unsurların güçlendirilmesi gerektiğini belirten Kern, bu kapsamda önemli hedefler arasında istihdam yaratılması, sosyal güvenliğin temini ve vergi kaçakçılığıyla mücadelenin bulunduğunu söyledi. Kern, Avrupa için büyük bir "reform projesi" olarak nitelendirdiği bu süreçte ülkesinin de önemli bir rol oynamak istediğini kaydetti.

- "Avrupa'nın ortak sesi"

Alman Dışişleri Bakanı Gabriel de gelecekte "Avrupa’nın ortak bir sesi" olacağını belirterek, "Gelecekte Almanya’nın da tek başına sesi duyulmayacak, sadece Avrupa olarak birlik halindeyken duyurulur olacağız." dedi.

"Avrupa’yı, kurulduğu şekilde, bir barış ve güvenlik kıtası olarak muhafaza etme isteği bizi birleştiriyor." diyen Gabriel, "Buna ortak bir dış politika ve güvenlik politikası ile refah vaatlerini yerine getiren bir Avrupa olmak da dahil." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler