Avustralyalı Türk öğrenciler ilahiyat sınavına girdi

Avustralyalı Türk öğrenciler ilahiyat sınavına girdi

Uluslararası İlahiyat Fakültesi'nde okumak isteyen öğrenciler Melbourne'da sınava girdi

MELBOURNE (AA) – Diyanet İşleri Başkanlığının 2006 yılından bu yurt dışında yaşayan vatandaşların çocukları için uygulamaya koyduğu Uluslararası İlahiyat Fakültesi sınavı Avustralya'nın Melbourne kentinde yapıldı.

Melbourne'de Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Thomastown Camisi'nde telekonferans yöntemiyle sözlü yapılan sınava bu sene biri erkek 6 lise mezunu katıldı.

Melbourne Başkonsolosluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Kerim Birinci, gözetiminde yapılan sınavı kazanan öğrencilerin barınma ve okul masrafları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanacak.

Birinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin yurt dışındaki Türk vatandaşlarının çocuklarına yönelik ilahiyat eğitimi projesi olduğunu belirterek, kazanan öğrencilerin öğrenimlerini tamamlayıp Avustralya'ya döndükten sonra topluma önemli katkılarda bulunacağını dile getirdi.

Kerim Birinci, "Beş yıl boyunca programın eğitim masrafları, barınma ve iaşe giderleri Diyanet İşleri Başkanlığımızca karşılanıyor." dedi.

- Hedefleri Avustralya'da hizmet vermek

Bu sene sınava giren tek erkek aday olan İbrahim Soylu, hep din görevlisi olmayı hayal ettiğini belirterek, hedefinin, Türkiye'de öğrenim gördükten sonra geri dönerek Avustralya'da hizmet vermek olduğunu söyledi.

Sınava giren kızlardan Ümmü Gülsüm Aydemir de "Büyüklerimiz bizi büyütmek için nasıl çaba sarf ettiyse biz de aynı şekilde küçüklerimizi eğitebilmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz." ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2006 yılından bu yana yurt dışında yaşayan Türklerin çocuklarına, Türkiye'de ilahiyat öğrenimi imkanı sağlamak üzere başlatılan programa, bu yıl dahil olmak üzere Avustralya'dan yaklaşık 30 öğrenci katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler