Avustralya'da "kenevir yasası" parlamentoda

Avustralya'da "kenevir yasası" parlamentoda

Kenevir üretimine izin veren tasarı parlamentoya sunuldu

MELBOURNE (AA) - Avustralya’da yasal denetimle kenevir üretimine ve hastaların doktor kontrolünde uyuşturucu kullanmasına izin verilmesini öngören yasa tasarısı federal parlamentoya sunuldu.

Sağlık Bakanı Sussan Ley tarafından parlamentoya sunulan yasa tasarısına göre, kronik ve ağrılı hastalıkları bulunanların doktor kontrolünde uyuşturucu kullanmasına izin verilecek.

Yasa tasarısı, ulusal program aracılığıyla uyuşturucu üretiminde kullanılan kenevirin tıbbi ya da bilimsel amaçlar için kontrollü bir şekilde yetiştirilmesine izin verilmesini de öngörülüyor.

Bakan Ley, yasanın parlamentodan rahat geçmesini sağlamak amacıyla hükümet olarak sekiz haftadır, eyaletler, bölgeler, güvenlik yetkilileri ve ilgili kurumlarla çalıştıklarını belirtti. Muhalefet partilerinin de yasayı destekleyeceğine inandığını kaydeden Ley, hastaların yaşam kalitesinin artacağına işaret etti.

Uzun zamandır tartışılan "tıbbi amaçlı uyuşturucu kullanımının yasallaşması" konusunun önemine vurgu yapan Ley, "Bu, kenevir ürünlerinin tıbbi amaçlı kullanılmasındaki kötü imajı ortadan kaldırmak için mücadele verenler için önemli bir gün’’ ifadesini kullandı.

Avustralya’da güvenli ve yasal kenevir yetiştiricisi olmadığını hatırlatan Ley, yasal düzenlemenin ardından denetimli üretimlerin yerel olarak yapılabileceğini söyledi.

Tıbbı kontrollü uyuşturucunun, epilepsi hastaları ve kemoterapi görenlerin rahatlamaları, son günlerini yaşayan hastaların acı çekmesini önlemek için kullanılması planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :