Avustralya'da ıslahevinde kötü muamele iddiası

Avustralya'da ıslahevinde kötü muamele iddiası

Northern Territory eyalet yönetimi, istismara uğrayan çocuklara karşı dava açmaya hazırlanıyor

ANKARA (AA) - Avustralya'nın Northern Territory eyalet yönetiminin, Don Dale ıslahevinde gardiyanların kötü muamelesine maruz kalan çocuklara karşı dava açmayı planladığı bildirildi.

Avustralya yayın kuruluşu ABC, eyalet yönetiminin ıslahevinde göz yaşartıcı gazla kontrol altına alınmaya çalışılan iki çocuğa karşı dava açmaya hazırlandığını duyurdu.

Haberde, davanın, geçen yıl ıslahevinden kaçma girişiminde bulunan çocukların kamu malına 67 bin dolar zarar verdiği gerekçesiyle açılacağı belirtildi.

Eyalet yönetiminin iddiasına göre, çocuklar ayrıca çaldıkları araba ile bir garaj kapısına çarparak maddi hasara yol açtı.

Çocukların avukatı, "Çocuklar kötü ve kısıtlı koşullar altında tutulmasalar kaçmaya çalışmazlardı." açıklamasını yaptı.

Northern Territory eyaletindeki Don Dale ıslahevinde kaydedilen, çocuklara kötü muamele görüntüleri için Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, "Her Avustralyalı gibi ben de şok oldum." ifadesini kullanmış ve konuyla ilgili soruşturma talep etmişti.

Turnbull, soruşturmanın, eyalet yönetimiyle işbirliği içinde kraliyet komisyonu tarafından yürütüleceğini, ıslahevinde yaşananların derinlemesine araştırılacağını vurgulamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :