Avukat Mustafa Yaman'ın "ByLock" davası

Avukat Mustafa Yaman'ın "ByLock" davası

Saadet Partisi İl Başkanı Sevim: - "Bu suçlamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inanıyoruz"

İSTANBUL (AA) - Saadet Partisi üyesi bir grup ile Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyeleri, Saadet Partisi İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yaman'ın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı gerekçesiyle yargılanmasına tepki gösterdi.

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla hakkında "silahlı terör örgütü" üyeliği suçlamasıyla dava açılan Mustafa Yaman'ın, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bugün yapılan duruşmasında, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Duruşma sonrası, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim ve Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi avukatlar, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi İl Başkanı Sevim, kararın hukuki olmadığını öne sürerek, bunun Türkiye'nin geleceği açısından endişe verici olduğunu savundu.

Yaman'ı 1980'li yıllarda Milli Gençlik Vakfı Bakırköy Temsilcisi olduğu dönemden bu yana tanıdığını ifade eden Sevim, şunları söyledi:

"Bu suçlamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inanıyoruz. FETÖ terör örgütü PKK gibi 18-20'li yaşlardaki çocukların katıldığı bir örgüt değil. FETÖ, devletin bütün sırlarını, yapısını bilen, kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş, eğitimli, uluslararası bağlantıları olan son derece tehlikeli bir örgüttür. Biz şundan korkuyoruz; asıl suçlular değil de bu suça dolaylı yoldan bulaştırılmış olanlar, yani Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile 'ibadet' kısmındakileri suçlamak, aç ve çaresiz bırakmak ülkemiz için en tehlikeli terör örgütünü ortaya çıkaracaktır."

HUDER İstanbul Şube Başkanvekili Avukat Mahir Sezgin de Yaman'ın FETÖ üyeliğinden tutuklu bulunmasının kabul edilemez olduğunu ileri sürerek, "Yaman'ın hayatının hiçbir döneminde malum yapı ile yolu kesişmemiş ve bu yapı ile ilgili görüşü, her zaman menfi olmuştur. Gerek kendi çocuklarına gerekse çevresindeki insanlara yaptığı telkinlerde 'Malum yapının eğitim kurumlarına gitmektense bırakın sokak çocuğu olsunlar' demiştir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler