Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Sırbistan İçişleri Bakanı Stefanovic: - "Avusturya'daki temaslarımız kapsamında, Sırbistan-Makedonya sınırında Avusturya polisinin görev almasına dair anlaşmaya vardık"- "Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde meydana gelen terör saldırılarının bir benzerini yaş

BELGRAD (AA) - Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, daha iyi bir yaşam umuduyla, Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılardan Sırbistan'a herhangi bir akın beklemediklerini belirterek, ülkedeki güvenlik durumunun istikrarını koruduğunu açıkladı.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'in Avusturya ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Stefanovic, Sırbistan'ın bölgedeki istikrar ve güvenliğin sağlanmasında Avrupa ülkelerinin emniyet güçleriyle iş birliği yapmaya hazır olduğunu belirterek, "Avusturya'daki temaslarımız kapsamında Sırbistan-Makedonya sınırında Avusturya polisinin görev almasına dair anlaşmaya vardık." dedi.

Avrupa'nın sınırlarının korunmasına yönelik sınır dışı geçişlere izin verilmeyeceğini söyleyen Stefanovic, ülkedeki yetkili birimlerin tehdit oluşturabilecek kişi veya kişilere ilişkin düzenli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Sırbistan'a herhangi bir sığınmacı akını beklemediklerini ifade eden Stefanovic, ülkedeki güvenlik durumunun istikrarını koruduğunu kaydetti.

Stefanovic, ülkenin doğrudan hedef olabilecek bir konumda olmadığını vurgulayarak, "Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde meydana gelen terör saldırılarının bir benzerini yaşamamak için olabilecek tüm senaryoları değerlendiriyor ve ona göre önlemler alıyoruz." diye konuştu.

Avusturya'daki temaslar kapsamında Balkanların istikrarının da değerlendirildiğini aktaran Stefanovic, başta sığınmacı krizi olmak olmak üzere, diğer sorunların Sırbistan'daki ekonominin gelişmesini olumsuz yönde etkilemediğini ifade etti.

Stefanovic, Sırbistan'ın ülkeden geçen sığınmacılara son derece insancıl davrandığına işaret ederek, "Vatandaşlarımız sığınmacı krizinden etkilenmedi. Bulgaristan'la da sınır güvenliğini artırmak konusunda ortak çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler