"Avrupa'da Türkiye'ye yönelik algı operasyonlarının merkezi FETÖ ve PKK"

"Avrupa'da Türkiye'ye yönelik algı operasyonlarının merkezi FETÖ ve PKK"

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:- "Avrupa, terörle alakalı söylediği hiçbir şeyde samimi değil. Çünkü Avrupa, FETÖ ve PKK'nın barınma merkezi haline geldi. Hatta barınmanın ötesinde sahiplenme söz konusu"- "Avrupa'daki vatandaşlarımıza sahip çıkmak,

İSTANBUL (AA) - SEFA MUTLU - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupa ülkelerinin terörle alakalı söylemlerinde samimi olmadığını ifade ederek, "Çünkü Avrupa, FETÖ ve PKK'nın barınma merkezi haline geldi. Hatta barınmanın ötesinde sahiplenme söz konusu. Terörü ve terörizmi savunarak iddia ettikleri değerlere samimiyetsiz davranıyorlar." dedi.

Külünk, Almanya'da bazı basın yayın organlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisi ve gurbetçiler hakkında yer alan iddialara ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Külünk, belli bir akımın Almanya-Türkiye, Türkiye-Avrupa ilişkilerini sabote etmek için çaba sarf ettiğini dile getirerek, "Her türlü çabayı gösteriyorlar. Bu sabote etme operasyonunu da PKK ve FETÖ'nün iş birliğiyle gerçekleştiriyorlar. Avrupa, terörle alakalı söylediği hiçbir şeyde samimi değil. Çünkü Avrupa, FETÖ ve PKK'nın barınma merkezi haline geldi. Hatta barınmanın ötesinde sahiplenme söz konusu. Terörü ve terörizmi savunarak iddia ettikleri değerlere samimiyetsiz davranıyorlar." diye konuştu.


- "Algı operasyonunun merkezinde FETÖ ve PKK var"

Türkiye'ye yönelik algı çalışmalarının merkezinde FETÖ ve PKK'nın bulunduğuna dikkati çeken Külünk, şöyle devam etti:

"Bu iki örgüt, Almanya'yı ciddi şekilde sıkıntıya sokacak kirli operasyonları yönetiyor. Hukuka göre asla hiçbir devletin kurallarını ihlal etmemek üzere, kurallarının sınırları içerisinde son derece demokratik haklarını kullanan insanlara karşı bir suç örgütü mantığıyla hareket eden bu tarzdaki kirli operasyon, Almanya'ya kurulmuş bir tuzaktır. Bir devletin en temel vazifelerinden biri de kendi kimliğini ve pasaportunu taşıyan insanlara, dünyanın neresinde olursa olsun sahip çıkmaktır. Geçmişte kalmış, unutulmuş ve ihmal edilmiş asli vazifenin yerine getirilmesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin, başka bir boyutta vatandaşlarına sahip çıkma noktasında attığı adımların sonucudur bunlar. Avrupa'daki vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların demokratik haklarını kullanmalarını, yaşadıkları ülkede lobi gücü olmalarını, menfaatlerine ve aleyhlerine olan durumları bilmelerini sağlamak bizim en temel görevlerimizdendir."

Külünk, bu faaliyetlerin başka bir devletin içişlerine karışma anlamı taşımadığına, devletlerin hukukuna saygılı olduklarına vurgu yaparak, "Almanya'da Almanya'nın aleyhine olacak böyle bir adımın adı da destekçisi olmadık, olmayız da." ifadelerini kullandı.


- "Bu kirli operasyon Almanya'ya kurulmuş bir tuzaktır"

Metin Külünk, gurbetçilerin mal ve can güvenliğinin yaşadıkları devletlere emanet olduğunu belirterek, "Vatandaşlarını bu devletlere emanet eden bir devlet, asla o ülkelerin hukuklarını yok sayacak hiçbir adımın ve faaliyetin içinde olamaz. Bu kirli operasyon Almanya'ya kurulmuş bir tuzaktır." dedi.

Türkiye-Almanya ilişkilerinin dostluk temelli yükselmesi gereken bir dönemde bu algı operasyonlarının bağları koparmayı hedeflediğini anlatan Külünk, "Bu tuzaklara gelmeyiz. Burada Ermeni mitingi üzerinden ifade edilense tamamen oradaki demokratik hakkın kullanılmasıdır. Alman milletvekilleri Türkiye'ye gelip terör örgütlerinin davalarını takip ediyor. Biz Avrupa'nın düzenini bozacak hiçbir şeye taraf değiliz. Hiçbir zaman böyle bir faaliyetin ardında olmadık, olmayız da." diye konuştu.

Dünyanın Almanya-Türkiye dostluğuna ihtiyacı olduğunu dile getiren Külünk, her türlü olumsuzluğa rağmen Türkiye'nin Almanya'nın hukukunu asla yok saymadığına dikkati çekti.

Külünk, Almanya'da her gün Türkiye aleyhine eylemler yapıldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımıza sevgisini ifade edenlere gece baskın yapacaksınız, sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanımız lehine paylaşım yapanları alıp sorgulayacaksınız ondan sonra demokrasiden bahsedeceksiniz. Bunların bir arada durması mümkün değil." dedi.


- "Almanya'daki vatandaşlarımız tedirgin"

Bu tür algı operasyonlarının Avrupa'da yaşayan Türkleri de tedirgin ettiğini vurgulayan Külünk, şunları söyledi:

"Can ve mal güvenlikleri yok. Son 2 ay içerisinde onlarca camiye fiziki saldırı oldu. PKK'lılar saldırıyor. Sinagoglar nasıl Almanya tarafından korunuyorsa camiler de Alman güvenlik güçlerince korunmalı. Şimdi sen camilerin güvenliğini sağlayamayacaksın, Türkiye'yi ve Erdoğan'ı sevmeyi suç sayacaksın, olmayan suçları ihdas ederek her türlü kirli operasyonu yapacaksın ondan sonra da çıkıp demokrasiden ve insan haklarından bahsedeceksin. Tabii ki Almanya'daki vatandaşlarımız tedirgin. 'İkinci Dünya Savaşı'nda Yahudilerin başına gelenler bizim de başımıza gelir mi?' sorusunu soruyor. Bunu sordurmak Almanya'ya ve Avrupa'ya yakışmıyor. Türkiye'siz Avrupa, büyük bir güç olamaz."

Külünk, Almanya'ya yakışanın Türkiye ile dostane ilişkileri geliştirmek olduğunu anlatarak, "Şahsımla ilgili tüm açıklamalardan dolayı Almanya'da avukatıma vekaletimi verdim. Kişisel haklarımı korumak için adım atıyor. Basın üzerinden kişiliğime yönelik saldırılara karşı hukuki haklarımı arıyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler