Avrupa Parlamentosu Üyesi Niedermüller:

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niedermüller:

"Midilli'de Moria kampındaki refakatsiz çocuklar çok zor şartlar altında"

ATİNA (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Peter Niedermüller, "Midilli'de Moria kampındaki refakatsiz çocuklar çok zor şartlar altında bulunuyor." dedi.

Sivil Özgürlükler Komitesi üyesi bir grup AP milletvekili, Yunanistan'da sığınmacıların durumuna ilişkin düzenledikleri ziyaretin sonrasında Atina'daki AP binasında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) arasındaki göçmen mutabakatının ardından barınma merkezlerindeki yaşam koşullarını incelemeye geldiklerini belirten Niedermüller, büyük çabaların gösterildiğini, ancak bazı kamplardaki koşulların endişe verici olduğunu söyledi.

Niedermüller, AB ve Avrupa Parlamentosunun Yunanistan'a daha büyük yardım ve destek vermesi gerektiğini ifade ederek, "Yunanistan içinden geçtiği eşi görülmemiş bir ekonomik kriz döneminde, eşi görülmemiş bir göçmen akınıyla da baş etmek için çaba sarf ediyor." dedi.

Niedermüller, Makedonya sınırındaki İdomeni kampındaki yaşam koşullarının çok yetersiz olduğunu ve "Midilli'de Moria kampındaki refakatsiz çocukların çok zor şartlar altında bulunduğunu" ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler