Avronun uluslararası parasal sistemdeki rolü azaldı

Avronun uluslararası parasal sistemdeki rolü azaldı

ECB Başkanı Draghi:-"Rapordaki bazı göstergeler, incelenen dönem boyunca avronun uluslararası parasal sistemindeki rolünün bir miktar azaldığını gösterdi"

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, avronun uluslararası parasal sistemdeki rolünün bir miktar azaldığını ve avro ile dolar arasında önemli derecede büyük bir fark olduğunu bildirdi.

ECB, avronun küresel piyasalardaki rolüne ilişkin bir raporunu yayımladı. 2015 yılını ve 2016 yılının başlarını kapsayan raporda, avronun Avro Bölgesi dışındakiler tarafından kullanım gelişmelerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Rapordaki bazı göstergelerin söz konusu dönemde avronun kullanım oranının bir miktar azaldığına işaret ettiği aktarılan raporda, bu durumun özellikle döviz rezervleri, yabancı para birimiyle gerçekleşen borçlanmalar ve uluslararası kredilerde görüldüğü kaydedildi.

Raporda görüşlerine yer verilen Mario Draghi, söz konusu dönemde avroda görülen gelişmelerin, küresel ekonomik beklentilerde artan belirsizlik ve büyük ekonomilerin para politikalarıyla ilgili değişen piyasa beklentilerinin olduğu bir ortamda gerçekleştiğine dikkati çekti.

Avronun uluslararası parasal sistemde en önemli ikinci para birimi olarak kalmaya devam ettiğini belirten Draghi, "Ancak ABD dolarıyla arasındaki fark çok büyük. Bu rapordaki bazı göstergeler, incelenen dönem boyunca avronun uluslararası para sisteminde kullanım oranının bir miktar azaldığını gösterdi." ifadelerini kullandı.

Draghi, avronun uluslararası rolünün öncelikli olarak piyasa güçleri tarafından belirlendiğini ifade ederek, "Eurosystem, avronun uluslararası kullanımını ne engeller ne de teşvik eder. Aynı zamanda, ECB gelişmeleri takip edecek ve düzenli olarak avronun uluslararası rolüne ilişkin bilgileri yayımlamaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler