Av tüfeğiyle tekneye açıldı, 1 kişi öldü

Av tüfeğiyle tekneye açıldı, 1 kişi öldü

Ula'ya bağlı Akyaka Mahallesi'nde av tüfeğiyle tekneye ateş açılması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi- Cinayet anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde bir kişi av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Akyaka Mahallesi'nde tur teknelerinin bulunduğu alanda aralarında daha önceden husumet bulunduğu öğrenilen Tahsin B. ile A.A. ve B.Y. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından bölgeden ayrılan A.A. ve B.Y, gece geç saatlerde tekrar 48 DE 388 plakalı araçla iskeleye gelerek Beyaz Ada-1 teknesine silahla ateş açtı.

Saldırıdan tekne sahibi Tahsin B. teknenin motor kısmına saklanarak kurtuldu, tekne kaptanı Salih Ateş (59) ağır yaralandı.

Olay yerine gelen 112 Acil servis ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Ateş, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Ateş, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra kaçan A.A. ve B.Y'nin yakalanması için jandarma ekipleri Akyaka Mahallesi'nin giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemi aldı. Teknelerin bulunduğu iskelede de jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

- "Tartıştıkları kişiyi değil tekne kaptanını vurdular"

Akyaka Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akyaka'daki iskelenin Muğla Çevreci Yatırımlar Ve Hizmetler San. Ltd. Şti.(MUÇEV) tarafından işletildiğini söyledi.

İskelede teknelerin bağlanmasıyla ilgili önceden de sıkıntılar yaşandığını belirten Gümüş, "Kooperatif dışında olan kişiler ile bir gün önce kooperatif üyemiz arasında bir tartışma yaşandı. Dün gece kooperatif üyesi olmayan kişiler silahla gelerek tartıştıkları kişiyi değil, tekne kaptanını vurdular." dedi.

Gümüş, bölgede yeniden düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayarak, Muğla Valiliği ve Ula Kaymakamlığının da konuyu takip etmelerini istedi.

Öte yandan, olay yerindeki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde bir kişinin iskeleye yanaşan bir otomobilden elinde pompalı tüfekle inip, koşarak tekneye doğru ateş açtığı ve çevredeki vatandaşlarında olayı izlediği görülüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler