ATO'dan kabine üyelerine ziyaret

ATO'dan kabine üyelerine ziyaret

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci ve beraberindeki heyet, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve beraberindeki heyet, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, ziyarette, Kaynak ve Soylu'ya Oda'nın çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Türkmenlere ve Güneydoğu'da görev yapan asker ve polislere ellerinden gelen desteği verdiklerini bildiren Bezci, "Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak istiyorlar ama onların buna gücü yetmez. Biz devletimizin, hükümetimizin yanındayız." ifadesini kullandı

Bezci, ekonomide çarkların dönmesi için ise faizlerin düşmesi gerektiğini belirterek, faizin yüzde 1'in altına düşmesinin piyasalara hareket getireceğini aktardı.

Piyasalarda yaşanan sıkıntılara dikkati çeken Bezci, "Piyasaların canlanması, daha çok işçi çalıştırmamız için faizlerin düşmesini bekliyoruz. Esnaf, tüccar ve sanayicinin önü açılsın." değerlendirmesinde bulundu.

Taşeron işçilerin kadroya alınması kararı nedeniyle sektörde iş yapan firmaların yaşadığı sıkıntılara da değinen Bezci, sigorta primi ödemelerinde 1 günlük gecikmede yüzde 2 gecikme faizi uygulanmasını, sigorta acentelerine KOBİ statüsü verilmesini, kıdem tazminatı fonu ve işbaşı eğitim programı konularını da ziyaretlerinde gündeme getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler