Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 93. yıl dönümü

Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 93. yıl dönümü

Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 93. yıl dönümü kent merkezi ve Tarsus ilçesinde tören düzenlendi- Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle programdaki eğlence bölümleri iptal edildi

MERSİN (AA) - Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Mersin Garı'nda başlayan törenlerde, muharip gazilerden oluşan temsili heyeti taşıyan treni, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan karşıladı.

Heyetin getirdiği Türk bayrağını öperek teslim alan Vali Çakacak, daha sonra beraberindekilerle bando eşliğinde Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü.

Çakacak, Sanal ve Demirhan'ın alandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal, yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 93. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Sanal, şöyle konuştu:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yakmış olduğu bağımsızlık meşalesi Mersin'de yükselmiştir. Mersin'de önce Fransızlara sonrasında da Ermeni çetelerine karşı bağımsızlık savaşı vermişlerdir. İşgal kuvvetlerinin kaçmasıyla Çukurova'nın ve Mersin'in bir kez daha Yörük ve Türkmen yurdu olduğu tarihe yazılmıştır. Her karış toprağında şanlı tarihin izlerini taşıyan Mersin'e bundan 93 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bugün gerçekleştirilen ziyarette yaptığı tarihi konuşmada, 'Arkadaşlar gidip Toros Dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki dünyanın hiçbir gücü kuvveti asla bizi yenemez' sözünü söylemiştir. Mersin'in Mustafa Kemal Atatürk için ne kadar değerli olduğunu anlamak için bir değerli sözü olan 'Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız' sözüne bakmamız yeterli olacaktır."

Şiirlerin okuması ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Öte yandan Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle kutlamalardaki eğlence bölümü iptal edildi.

- Tarsus'ta tören

Atatürk'ün Tarsus ilçesine gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı.

Tarsus Garı'na gelen trenden temsili olarak muharip gazileri inerek ilçe protokolüne Türk bayrağı hediye etti.

Daha sonra kent protokolü ve gaziler, bando eşliğinde Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Öğrenciler de günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 93. yıl dönümü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :