Atatürkçü Düşünce Derneği'nden gereksiz 30 Ağustos açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden gereksiz 30 Ağustos açıklaması

30 Ağustos kutlamaları yasaklandı haberleri tartışma yaratırken İçişleri Bakanlığı “Yasak yok. Salgın nedeniyle benzer uygulamalar 23 Nisan, 19 Mayıs, 15 Temmuz ve bayramlarda oldu” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği buna rağmen açıklama yayınlama yayınladı.

İçişleri Bakanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda koronavirüsle mücadele kapsamında uyulması gereken tedbirleri 81 ilin valiliğine genelgeyle bildirdi. Genelge sosyal medyaya yasaklama kararı olarak yansıdı. Bakanlık daha sonra yazılı açıklama yaparak, alınan bir yasak kararının olmadığını duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'YASAKLAMA KARARI BULUNMAMAKTA'

"19.08.2020 tarihli yazımızla yapılan düzenleme COVID-19 salgını ile mücadelede içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat süreci içerisinde alınması gereken tedbirlerin valiliklere bildirilmesidir. Benzer uygulamalar bu yıl içerisindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları ile Ramazan ve Kurban Bayramı bayramlaşma programları için de yapılmıştır.

Zafer Bayramımızın da içerisinde bulunduğumuz salgın koşullarına göre kutlanması, çelenk sunma ve şehitlik ziyaretlerinin asgari katılımla gerçekleştirilmesi, bunun dışındaki etkinliklerin ise yüz yüze etkinlikler yerine özellikle dijital imkânların kullanılarak yapılması salgınla mücadelenin bir gereği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu doğrultuda resmi programlarda resepsiyonların yapılmaması da salgınla mücadele sürecinin bir gereğidir.”

Atatürkçü Düşünce Derneği ise yapılan açıklamalara rağmen duruma itiraz etmeye devam ediyor. Bu zamana kadar yapılan milliyetçi girişimlerle ilgili ortaya çıkmayan ve eski cumhurbaşkanları üzerinden yıpratma girişiminde bulunan dernek yayınladığı açıklamayla eskiden olduğu gibi yine kırıcı ve ayrıştırıcı hitaplarıyla dikkat çekti.

AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:
basin-aciklamasi-1.jpgbasin-aciklamasi-2.jpg

Etiketler :