Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Uluslararası Hukukçular Birliği: "Bu son saldırıyla dünyaya meydan okunarak tüm ülkelere gözdağı verilmek istenmiştir"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Hukukçular Birliği, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısını kınadı.

Hukukçular Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, son 18 ay içinde gerçekleşen 9 ayrı bombalı terör saldırısı neticesinde 234 kişinin hayatını kaybettiği ve saldırıların zamanlama ve yapıldığı mekanlar açısından sistematik özellik taşıdığı belirtildi.

Saldırıların toplumda korku ve panik ortamı yaratılarak ülkenin birliğini hedef aldığı ifade eden açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve askeri olarak güçlenmeye başlaması ile dünya siyasetinde yer almasını istemeyen güç odaklarının, ülke içinde etnik milliyetçiliğe dayanan kışkırtmaları ile ülke dışında Türkiye için tehlike arz edecek yapılanmalara karşı etkisiz ve itibarsızlaştırma çabaları boşa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki, binlerce yıllardan beri coğrafyamızda yaşayan kültür ve medeniyetlerin kurulu bulunduğu Türkiye Devleti adalet ve hoşgörü anlayışıyla insanlığın teminatı niteliğindedir. Bu sebeple güçlü bir Türkiye istenmemesinin asıl sebebi hegemonya altına alınmak istenen devletler ve topluluklar için daha önceleri olduğu gibi yeniden kurtarıcı ve onların toplumsal akıbetlerini koruyucu pozisyonunun bertaraf edilmesinin istenmesidir. Bu son saldırı, dünyanın en uzak yerindeki fakat yolculuk sebebiyle doğrudan bağlantılı bir yerin özellikle seçilmesi ile dünyaya meydan okunarak tüm ülkelere gözdağı verilmek istenmiştir."

Açıklamada, Türkiye hiçbir zaman terör olaylarına taviz vermediği ve asla vermeyeceği aktarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler