Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Terör saldırıları nedeniyle İzmir'de bazı diplomatik temsilciliklerde bayraklar yarıya indirildi, yerel yönetimlerin düzenlediği etkinlikler ertelendi

İZMİR (AA) - İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı nedeniyle İzmir'deki bazı diplomatik temsilciliklerde bayraklar yarıya indirildi, bazı etkinlikler de ertelendi.

Terör saldırısı nedeniyle Almanya Federal Cumhuriyeti'nin İzmir Başkonsolosluğu bahçesindeki Alman ve AB bayrakları yarıya indirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise yollardaki akıllı trafik yönlendirme ekranlarında "İstanbul, acımız büyük" yazısı ve kırmızı karanfille taziye yayınladı.

Balçova Belediyesi ise billboardlarda "Terörü lanetliyoruz. Etkinliklerimiz iptal olmuştur" yazısıyla saldırının üzüntüsünü paylaştı.

İzmir'in bazı ilçelerinde yerel yönetimler tarafından organize edilen tüm etkinlikler ertelendi.

Saldırıyla ilgili sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanları da kınama açıklaması yaptı.

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, açıklamasında terör saldırısı nedeniyle tarifsiz bir üzüntü içinde olduklarını ifade etti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ve yaralılara da acil şifa dilediklerini bildiren Ülkü, şu ifadelere yer verdi:

"Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail'le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir."

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da insanlığa karşı yapılan bu saldırıyı lanetlediklerini belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade etti.

Terör saldırılarının tüm hayatı olduğu gibi turizmi de etkilediğini bildiren Dalgıç, açıklamasında "Önemli olan teröre prim vermemektir. İnsanlar sağduyulu, normal yaşantısını sürdürmek zorunda. Üzülmemek mümkün değil ama terörün de en büyük hedefi karamsarlık yaratmaktır. Hepimizin her zamankinden daha fazla el ele, omuz omuza olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise yaptığı açıklamada, teröre alışmayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizi teröre ve ölüme alıştıramayacaksınız, teslim alamayacaksınız. Bir bayram sevinci arifesinde, bizi acılara boğanlar, döktükleri kanda boğulmak zorundadır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler