Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Piyanist Uğurlu:- "Türkiye çok büyük bir ülke, her türlü belanın altından kalkarız"

İSTANBUL (AA) - Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından, "Türkiye çok büyük bir ülke, her türlü belanın altından kalkarız" değerlendirmesini yaptı.

Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yıllardan beri terörle büyük bir mücadele içinde olduğunu anımsatarak, "Son zamanlarda kararlı bir şekilde artık terör belasından ülkemizi temizlemek adına çok önemli adımlar atıldığını görüyoruz." dedi.

Devletin terörle mücadelesindeki adımların başarıya ulaşacağına inandığını ifade eden Uğurlu, terör saldırılarıyla Türkiye'nin yıldırılamayacağını düşündüğünü kaydetti.

"Türkiye çok büyük bir ülke, her türlü belanın altından kalkarız." değerlendirmesini yapan Uğurlu, şunları söyledi:

"Her şeyden öte, terörle mücadelemiz artık çok önemli bir noktada ve takdire şayan bir seviyede. Ne yazık ki, yıllardan beri Batı medeniyeti bizim terörle mücadelemize destek vermedi. Hatta fısıltı gazetelerinde Batı'nın bizim terör belamızı desteklediğini söyleyenler oluyor. Umarım dünya artık 'Onun teröristi bunun teröristi' demekten vazgeçip, terörü ortak bir medeniyetin düşmanı olarak algılamaya başlar çünkü terör ortak düşmanımızdır. O dine ait, bu dine ait terör olmaz, terör dinle, inançla bağdaştırılamaz."

Uğurlu, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Acımız çok büyük ama acımızı içimize gömerek, hiç moralimizi bozmadan devletin her kurumuyla bütün millet olarak el ele vermeli, terörle mücadelemizi hep birlikte başarıya ulaştırmalıyız. Bu birliği sağlarsak bizim önümüzde hiçbir şey duramaz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler