ASO mayıs ayı meclis toplantısı

ASO mayıs ayı meclis toplantısı

ASO Başkanı Özdebir:- "Yeni hükümetten en önemli beklentimiz, gündemin yine süratle ekonomiye dönmesi, üretime, yatırıma ve ihracata odaklanmasıdır"- "Merkez Bankasının faiz kararına 'yetmez ama evet' diyoruz"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında kurulan yeni hükümetten en önemli beklentilerinin, gündemin yine süratle ekonomiye dönmesi, üretim, yatırım ve ihracata odaklanması olduğunu söyledi.

Özdebir, ASO'nun mayıs ayı meclis toplantısında, Başbakan Yıldırım'ı kutlayarak 65. Hükümet'e başarılar diledi.

Başbakan Yıldırım'ın herkesin çok yakından tanıdığı tecrübeli bir isim olduğunu belirten Özdebir, "Tecrübesi ve bilgi birikimiyle bu görevi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Yine kabine ekonomiyi bilen deneyimli isimlerden oluşmuş durumda. Yeni hükümetten en önemli beklentimiz, gündemin yine süratle ekonomiye dönmesi, üretime, yatırıma ve ihracata odaklanmasıdır." diye konuştu.

Özdebir, Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun beklendiği gibi faiz koridorunun üst bandını 0,50 puan indirerek yüzde 9,50 seviyesine getirdiğini, politika faizini ise değiştirmeyerek yüzde 7,5 seviyesinde sabit tuttuğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Merkez Bankasının bu kararına 'yetmez ama evet' diyoruz. Merkez Bankasının daha önce gerçekleştirdiği 0,50 puanlık indirim piyasa faizlerinde düşüşlere yol açmıştı. Ben bu indirimde de bankaların gerekli hassasiyeti göstererek, piyasa faizlerinde indirime gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Yağmurlu havalardan geçtiğimiz bu günlerde, bankaların reel sektörün içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak şemsiyelerini kapatmamasını diliyorum."

Özdebir, girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için genel ekonomiye, siyasete ve kişilerin de birbirine güven duyması gerektiğini söyledi. Güven ortamının olmadığı durumda girişimciliğin de ekonominin de kadük kaldığını ifade eden Özdebir, "Tüm bunlardan çıkarmamız gereken sonuç genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Ancak girişimciliğin erken yaşlarda kazandırılması gereken bir kültür olduğunu unutmamamız gerekir." dedi.

Tasarrufların ve verimliliğin artırılmasının önemine değinen Özdebir, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının işletmelerde israfı önleyen sistematik bir yöntem olan yalın üretim kavramını kuracağı bir model fabrikayla Türkiye'nin gündemine getirmeye çalışıyor. Bakanlık, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile işbirliği içinde bu projeyi geliştiriyor. Biz de ASO olarak Bakanlığın bu projesini büyük bir memnuniyetle destekliyor, projenin gerçekleşmesi için her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :