Askeri okulların yeniden açılma isteği

Askeri okulların yeniden açılma isteği

CKD İstanbul Şubeleri, askeri okulların yeniden açılması istemiyle eylem yaptı

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) İstanbul Şubeleri, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle kapatılan askeri okulların yeniden açılmasını istedi.

Beşiktaş Demokrasi Anıtı önünde toplanan grup, ellerinde çeşitli dövizler taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

Burada açıklama yapan Tertip Komitesi Başkanı Hıdır Hokka, toplanma nedenlerinin askeri okulların yeniden açılması için olduğunu söyledi.

Savaşan ordunun okulları kapalı olunmayacağını savunan Hokka, ''Savaşan ordunun komutanları askeri okullarda yetişir. Askeri okullarda subaylar çelikleşir. Okulsuz ordu, ordusuz millet olmaz. Ordusuz millet ayak altında kalır. Gün ordumuzu da askeri ordularımızı da sahip çıkma günüdür.'' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Celal Şengör ise asker üniformasını giymiş kişinin ömrünün sonuna kadar üniformayı çıkarmadığını belirtti.

Üniforma çıkarılsa da ruhunu asla çıkarılmadığını ifade eden Şengör, şunları kaydetti:

''Ben bu üniformayı 6 sene taşıdım. Burada askeri okullar açılmasını istiyoruz. Askeri liselerde siz sadece ders görmüyor, beden eğitimi almıyorsunuz, orada komutanlarınızı görüyorsunuz. Orada o ruhu elde ediyorsunuz. Komutanınızı koridorun ucunda gördüğünüz zaman esas duruşa geçiyorsunuz. O esas duruşun anlamı o adamını taşıdı ruha esas duruşa geçiyorsunuz. O ruh bir kişi kalana kadar bu vatan ve milletin müdafaasıdır. Can çıkmadıkça vatan teslim edilmez. Harp okullarımız, askeri meslek yüksek okullarımız önemlidir. Askeri okullar şarttır. Askerlik meslek değil bir ruhtur. Bunu politikacılarımıza anlatmamız gerekiyor.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler