Arzuhalcilik mesleğini sürdürmeye çalışıyor

Arzuhalcilik mesleğini sürdürmeye çalışıyor

AKSARAY - (AA) Aksaray'da arzuhalcilik yapan 62 yaşındaki Mehmet Korkmaz, gelişen teknolojiye rağmen daktilosundan vazgeçmiyor.Eski Sanayi Caddesi'nde arzuhalcilik...

AKSARAY - (AA) Aksaray'da arzuhalcilik yapan 62 yaşındaki Mehmet Korkmaz, gelişen teknolojiye rağmen daktilosundan vazgeçmiyor.

Eski Sanayi Caddesi'nde arzuhalcilik yapan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilgisayar ve internetin yaygınlaşmasıyla beraber resmi evrak ve dilekçe işlemlerinin artık herkes tarafından yapılabildiğini söyledi.

Arzuhalciliğin artık birkaç kişi tarafından devam ettirildiğini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:

"Eskiden herkesin daktilo alma imkanı yoktu. Ama şimdi her evde en az bir bilgisayar var. Okuma yazma bilen çok. İnsanlar arzuhalcilere artık çok fazla ihtiyaç duymuyor. Sadece kırsal bölgelerden gelen kişiler halen biz arzuhalcilere geliyor. Arzuhalciler de artık bilgisayar tercih ediyor. Ben bilgisayarla yazmayı hiç düşünmedim. Daktiloya alıştığım için bilgisayar bana çok ters geliyor. Arzuhalcilik, bir zamanların ön gözde mesleğiydi. Sabah dükkanı açmaya geldiğimizde dükkanın önünde en az 15-20 kişi beklerdi. O kadar çok işimiz vardı ki dur durak bilmeden dilekçe yazardık. Şimdi ise o işlerden eser yok. Artık biz müşteri bekler hale geldik. Ama şükür hem mesleğimizin son temsilcileri olarak arzuhalciliği unutturmuyoruz hem de rızkımızı çıkarıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :