"Araplar ile İran arasındaki anlaşmazlık siyasi"

"Araplar ile İran arasındaki anlaşmazlık siyasi"

Tunuslu düşünür Moro, Araplar ile İran arasındaki anlaşmazlığın din ya da mezhep temelli değil siyasi olduğunu belirtti

İSTANBUL (AA) - Tunuslu düşünür ve Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro, Araplar ile İran arasındaki anlaşmazlığın din ya da mezhep temelli değil siyasi olduğunu söyledi.

İstanbul'da "Değişim asrında İslamcılar" adı altında gerçekleştirilen sempozyuma katılan Moro, mantık gereği Sünni ve Şiilerden akıllı insanların çıkıp doğru yönlendirmeler yapmaları gerektiğini aktardı.

"Din temelli anlaşmazlık ve düşmanlıklar bitmez." diyen Moro, siyasi düşmanlığın yeniden düzenlenebileceğini ve kartların iki tarafça yeniden karılabileceğini ancak din temelli düşmanlığın böyle olmadığını belirtti.

"Araplar ile İran arasındaki anlaşmazlığın din ya da mezhep temelli değil siyasi" olduğunu ifade eden Moro, "İstifade eden taraf İsrail çünkü Araplar İran'dan korktukları gerekçesiyle ona yöneliyorlar." dedi.

İslami akımların bugün yaşadıkları problemlere de değinen Moro, sıkıntının kendi aralarındaki ilişkiden kaynaklandığını dile getirdi. Moro, şöyle konuştu:

"Sorunumuz bizimle farklı fikirde olanlarla değil, sorunumuz birbirimizle olan ilişkide. İslamcılar olarak hepimiz bir sahada çalışıyoruz ve bu saha hepimizi içine alacak kadar geniş. Ancak asıl problem, çalıştığımız sahaya tek çözümle yaklaşmak ve söz konusu çözümü kutsamamızdır. Bu çözüm konusunda bizimle farklı düşünenleri de düşmanımız gibi görmemizdir."

Moro, İslami hareketler çatısı altında çalışanların masum olmadıklarını anlamaları ve birlikte yaşamayı öğrenerek bakış açılarını yakınlaştırmaya çalışmaları gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :