Arakan'da Müslümanlara yönelik katliama tepkiler

Arakan'da Müslümanlara yönelik katliama tepkiler

Adalet ve İhsan Hareketi, Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanları katletmesini şiddetle kınadı

RABAT (AA) - Fas'ta Adalet ve İhsan Hareketi, Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanları katletmesini şiddetle kınayarak, bu ihlallere son verilmesi için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Hareketten yapılan açıklamada, İslam ülkeleri, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), uluslararası insan hakları kuruluşları başta olmak üzere tüm dünya ülkeleri, Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşanan insanlık dramına son verilmesi için harekete geçmeye çağrıldı.

Uluslararası toplumun sistematik katliamlar karşısındaki sessizliğinin kınandığı ve BM'nin bu bağlamda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin istendiği açıklamada, Rohingya Müslümanlarını, "dünyada en fazla zulüm gören azınlık" olduğunu kabul eden BM'nin, Myanmar yönetimine karşı tüm mekanizmalarını kullanması gerektiği ifade edildi.

Myanmar'da 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar "devletsiz" sayılıyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler