Ar-Ge Reform Paketi Bilgilendirme Toplantısı

Ar-Ge Reform Paketi Bilgilendirme Toplantısı

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Ar: - "Ar-Ge Reform Paketi, Türkiye'nin Ar-Ge alanında 2023 hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sunacak"

BURSA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü İlker Murat Ar, "Ar-Ge Reform Paketi, Türkiye'nin Ar-Ge alanında 2023 hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sunacak." dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Ar-Ge Reform Paketi Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ar, reform paketiyle tasarım merkezlerinin, Ar-Ge merkezlerinin yararlandığı desteklerden faydalanacağını söyledi.

Ar, reform paketiyle, tasarım faaliyetlerinin desteklenmesi, Ar-Ge yatırımlarının özendirilmesi, personelinin niteliği ve istihdamının artırılması, Ar-Ge faaliyetlerinin ticarileştirilmesi, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi ve bununla ilgili desteklerin koordinasyonunun sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Reform paketinin yürürlüğe girmesiyle tasarım merkezleri kurulmasının teşvik edildiğini belirten Ar, "Ar-Ge Reform Paketi, Türkiye'nin Ar-Ge alanında 2023 hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sunacak. Oldukça geniş kapsamlı hazırlanan pakette, tasarım merkezlerine de önemli destekler getirildi. Tasarım merkezleri de Ar-Ge merkezlerine sağlanan indirim, istisna, teşvik ve desteklerden aynen yararlanabilecek." dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da Bursa'daki Ar-Ge merkezi sayısının son 2 yılda 23'ten 38'e çıktığını dile getirdi.

Bilgiyi yenilikçi ürünlerle buluşturan ülkelerin rekabet avantajını elinde bulundurduğunu vurgulayan Duran, "Türkiye, 2014 yılında yüzde 18 artışla 8 milyar dolarlık Ar-Ge harcaması gerçekleştirdi. Bu tutarla Ar-Ge'nin GSYH içindeki payı ilk kez yüzde 1'i aştı." diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın öncülüğünde iş dünyasının görüşleri alınarak hazırlanan yeni reform paketinin, Türkiye ekonomisine büyük fayda sağlayacağını vurgulayan Duran, "Reform paketi, katma değerli üretimi artırarak firmalarda Ar-Ge merkezi altyapısını oluşturacak ve şirketlerimizin ihracat potansiyelini de artıracak. Reform paketinin iş hayatına önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ile iş dünyasının temsilcileri katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :