Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi

Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu ilçelerinin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini duyurdu.

Antalya'da 12-13 Şubat tarihlerinde yaşanan şiddetli yağış ve fırtına sonucunda meydana gelen sel ve su baskınları, bölgede ciddi zararlara yol açtı. Bu doğal afetin etkilerini hafifletmek amacıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu ilçelerinin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiği belirtildi.

İlçelerde yaşanan sel ve su baskınlarının ardından birçok iş yeri ve konut eşyası zarar gördü. Bu zararların telafisi ve acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla AFAD tarafından Antalya Valiliğine 92 milyon TL acil destek ödemesi gönderildiği açıklandı. Söz konusu destek ödemesiyle birlikte, afetzedelerin acil ihtiyaçlarının giderilmesi ve zararların en kısa sürede telafi edilmesi hedefleniyor.

Yaşanan doğal afet sonrasında bölgede etkili bir müdahalenin gerçekleştirilmesi ve afetzedelere destek sağlanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Antalya Valiliği ve ilgili kurumlar, afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve bölgedeki normal yaşama dönüş sürecini hızlandırmak için aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.