Antalya'da Deniz Aktaş'ın öldürülmesi davası

Antalya'da Deniz Aktaş'ın öldürülmesi davası

Birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Lokman Barış Çelik ile öldürülen Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, tarafların avukatları ve bazı kadın hakları savunucuları katıldı.

Duruşmada, sanık Lokman Barış Çelik'le ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesinden gelen raporu okuyan mahkeme heyeti başkanı, söz konusu raporda sanığın akıl sağlığının yerinde olduğunun açıklandığını söyledi.

Bunun üzerine söz alan sanık avukatı Turan Yaşin, Adli Tıp Kurumundan gelen raporu kabul etmediklerini belirterek, müvekkilinin kendisine, 3 dakikalık görüşme sonunda böyle bir raporun hazırlandığını söylediğini aktardı.

Müvekkilinin 3 hafta yerine 3 gün gözlem altında kaldığını anlatan Yaşin, "Biz bu nedenle raporun gerekli inceleme yapılmadan hazırlandığını düşünüyoruz. Müvekkilin tekrar Adli Tıp Kurumuna gönderilmesini istiyoruz. Bunun için gelen raporları da detaylı incelemek için süre talep ediyoruz." diye konuştu.

Söz alan sanık Çelik de doktorların kendisiyle 3 dakika görüştüklerini ve buna göre rapor hazırladıklarını belirterek, gelen rapor sonucunu kabul etmediğini söyledi.

Müşteki avukatı İpek Bozkurt ise raporu ayrıntılı incelediklerinde sanığın bütün hallerinin gözlemlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz baştan bu yana böyle bir rapor alınmasına gerek olmadığını söylüyorduk. Kadın cinayeti davalarında sanıklar akıl hastası olduklarını iddia etmektedir. Biz bunun tam aksini iddia ediyoruz. Sanık hakkında hiçbir indirim hükümlerin uygulanmasını istemiyoruz."

Mahkeme heyeti de sanık için tekrar Adli Tıp Kurumundan rapor alınması talebini reddederek duruşmayı erteledi.

- Kadın cinayetleri protesto edildi

Duruşma sonrasında adliye önünde bir araya gelen bazı kadın hakları savunucuları, pankart açarak kadın cinayetlerini protesto etti.

Öldürülen Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, yaptığı açıklamada, Adli Tıp Kurumunun gönderdiği rapor ve mahkeme heyetinin aldığı kararla az da olsa rahatladıklarını belirterek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istediklerini kaydetti.

Müşteki avukatı İpek Bozkurt da kadın cinayetlerinde sanıkların genelde akıl sağlıklarının yerinde olmadığını ileri sürdüklerini söyledi.

Mahkemenin, sanığa tekrar rapor alınmasına gerek olmadığı yönündeki kararını olumlu bulduklarını dile getiren Bozkurt, "Bu bizim için güzel bir gelişme, önemli bir haber. Biz burada acı bir kadın cinayeti davası takip ediyoruz. O nedenle içimiz biraz daha ferahlayarak çıktık duruşmadan." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler