Antalya Büyükşehir 2024 yılını 2 milyar TL borçla kapatacak

Antalya Büyükşehir 2024 yılını 2 milyar TL borçla kapatacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi, 16 milyar lira olarak belirlendi. Başkan Muhittin Böcek, ASAT ile birlikte 19 ilçe ve 913 mahalleye hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi'nin devam toplantısında, 2024 Performans Raporu ve 2024 Taslak Bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Muhittin Böcek, 2024 yılı bütçesinin 16 milyar lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Giderlerin 16 milyar TL, gelirlerin ise 14 milyar TL tahmin edildiğini belirten Başkan Böcek, aradaki farkın 2 milyar TL'lik bir borçlanma ile denkleneceğini ifade etti.

Antalya Büyükşehir 2024 yılını 2 milyar TL borçla kapatacak

Bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Böcek, ASAT ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplam bütçesinin 28 milyar 885 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı. İlçelerin de eklenmesiyle toplam bütçenin 54 milyar 782 milyon TL olduğunu belirtti.

Başkan Böcek ayrıca yıllardır dile getirdiği konaklama vergisi payı talebini yineleyerek, dünyanın birçok yerinde bu uygulamanın olduğunu ve yerel yönetimlere pay verilmesi gerektiğini belirtti. Turizmden elde edilen gelirin büyük bir kısmının Antalya'dan geldiğini ifade eden Başkan, bu gelirden yerel yönetimlere herhangi bir pay ayrılmadığını dile getirdi.

Antalya Büyükşehir 2024 yılını 2 milyar TL borçla kapatacak

Meclis toplantısının ardından, ASAT Genel Kurulu'nda 2024 yılı Performans Programı ve Mali Yılı Taslak Bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

ASAT'ın 2024 yılı bütçesi 12 milyar 885 milyon TL olarak belirlendi. Başkan Böcek, ASAT'ın Antalya'ya kesintisiz hizmet vermeye devam edeceğini vurgulayarak, alınan kararların Antalya'ya hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.