Anneler Günü

Anneler Günü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:"Biz büyük bir aileyiz. Kadim geleneğimiz ve bu büyük, güçlü ailemizin içerisinde en küçüklerimizle, en büyüklerimizle beraberiz""Biz annelerimizin sadece ellerini değil, ayaklarının altını da öpüyoruz. Biz bu

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Türkiye'nin büyük bir aile olduğunu belirterek, "Kadim geleneğimiz ve bu büyük, güçlü ailemizin içerisinde en küçüklerimizle, en büyüklerimizle beraberiz" dedi.

Bakan Ramazanoğlu, Anneler Günü dolayısıyla Darülaceze sakinlerini ziyaret etti. Bakanlığa bağlı Çocuk Koruma Evleri'nde kalan çocuklarla ninelerin ve dedelerin ellerini öpmeye geldiklerini ifade eden Ramazanoğlu, sabah ziyaret ettiği çocuklarla nine ve dedelere karşı vazifelerini yapmaya geldiklerini anlattı.

"Biz büyük bir aileyiz" diyen Ramazanoğlu, "Kadim geleneğimiz ve bu büyük, güçlü ailemizin içerisinde biz en küçüklerimizle, en büyüklerimizle beraberiz. Gönül köprülerimiz, muhabbet köprülerimiz, saygımız, muhabbetimiz ile bugün hepsiyle bir, beraberlik için buradayız" diye konuştu.

Peygamber Efendimiz'in, "Cennet annelerin ayakları altındadır" Hadis-i Şerifini hatırlatan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız da şöyle diyor: 'Annelerinizin sadece ellerini öpmeyin, ayaklarının altını da öpün.' Evet biz annelerimizin sadece ellerini değil, ayaklarının altını da öpüyoruz. Yine Neşet Ertaş ise 'anneler insandır, biz ise insanoğluyuz' der. Biz bugün gönül köprülerimizi güçlendirmeye muhabbetimizi yaşamaya geldik."

Ramazanoğlu, beraberinde geldiği çocuklarla ninelerin ve dedelerin ellerini öptükten sonra dondurma yemeye gideceklerini kaydetti.

Bakan Ramazanoğlu, Darülaceze’nin farklı birimlerinde ikamet eden ve tedavi gören yaşlıları tek tek ziyaret ederek, onlarla sohbet etti.

Yaşlılara kırmızı gül takdim ederek, anneler gününü kutlayan Ramazanoğlu, sorunları olup olmadığını sordu. Bu esnada bazı yaşlılar, Bakan Ramazanoğlu’na sarılarak teşekkür etti ve Darülaceze’de kendilerine çok iyi bakılıp, her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, buradaki programının ardından Levent Huzurevine geçti.

Anneler Günü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler