Ankara'nın yöresel lezzetleri Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 24-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası gastronomi etkinlikleri başladı

Kökleri eskiye dayanan ve kendine özgü bir mutfak oluşturan Ankara'da 4 gün boyunca coğrafi işaretli ürünlerin ve yöresel lezzetlerin eşliğinde kutlanacak Türk Mutfağı Haftası başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 24-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası gastronomi etkinlikleri başladı. Kendine özgü mutfak oluşturan Ankara'nın coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri Ankara Millet Bahçesi'nde 4 gün boyunca tanıtılacak. Başkent'in tüm ilçelerine ait lezzetler stantlarda yer bulurken Ankara Simidi, Ankara Tava, Ankara Döneri, Çubuk Turşusu, Kızılcahamam Bazlaması ve Beypazarı Kurusu gibi ürünleri tatma imkanı ziyaretçilere sunulacak.

Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Ankara'da gerçekleştirilecek etkinliklerin açılış konuşmasında Ankara'nın 31 coğrafi ürün tescilli ürüne sahip olduğunu belirten Ankara Valisi Vasip Şahin, Türk Mutfağı'nın dünyadaki en önemli 3 mutfaktan birisi olduğunu dile getirerek, "Biz Orta Asya'dan, bozkır steplerinden getirdiğimiz bir mutfak kültürümüz var. Burada bulduğumuz ve geliştirdiğimiz mutfak kültürümüz var. Aşçılarımız sürekli üretiyorlar. Hanımefendiler mutfaklarında sürekli üretip deniyorlar" dedi.

Akyurt'un coğrafi işaretli ürünlerinden olan soğuk çorba ve tandır böreğini tanıtmak üzere ziyaretçilere ikram ettiklerini dile getiren Nefise Metin, "Soğuk çorbamızın içerisinde yarma, kuru fasulye ve nohut öncesinde ıslatılıp haşlanıyor, bunun içerisine yoğurt ve süt katılarak tüketiliyor. Tandır böreği de mayalı hamurdan elde ediliyor. İçerisinde isteğe göre kıyma veya patates koyuluyor" ifadelerine yer verdi.

Resim

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler