Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Lübnanlı Dürzi lider Canbolat, dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na taziye mesajı gönderdi - Etiyopya, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

BEYRUT / ADDİS ABABA (AA) - Lübnanlı Dürzi lider Canbolat'ın dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve başbakan Davutoğlu'na taziye mesajı gönderdiği bildirildi.

Lübnan'daki İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Canbolat, Ankara'da dün gerçekleşen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin yaralandığı terör saldırısı nedeniyle gönderdiği mesajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na taziyelerini ileterek saldırıyı kınadı.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Canbolat, "Türkiye'nin, istikrarını hedef alan ve ülkede kaosu yaymak isteyen terörizme karşı önemli olan, Türkiye'nin ulusal birliğini ve toplumsal uzlaşıyı koruyarak terörün yollarını kesmesidir" değerlendirmesinde bulundu.

- Etiyopya

Ankara'da dün meydana gelen terör saldırısını Etiyopya, güçlü bir biçimde kınadığını açıkladı.

Etiyopya Hükümet Sözcüsü Getachew Reda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Etiyopya yönetimi ve halkı olarak dün gerçekleştirilen terör saldırısından ve insanların bundan dolayı hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyuyoruz" dedi.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Reda, teröre karşı Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.

Reda, uluslararası toplumun teröre karşı güç birliği yapması gerektiğini de belirterek, "Türk halkının yanındayız" diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler