Ankara'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler

MOSKOVA/VİYANA/BUDAPEŞTE/ÜSKÜP (AA) - Ankara'da dün düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına dünyadan tepkiler sürüyor.Rusya...

MOSKOVA/VİYANA/BUDAPEŞTE/ÜSKÜP (AA) - Ankara'da dün düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına dünyadan tepkiler sürüyor.

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, konseyin internet sitesinden yaptığı açıklamada, Rusya Müslümanları adına Türk halkına ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerinde bulundu.

Rusya Müslümanlarının saldırıyı şiddetle kınadığını, terörist ve katilleri Yüce Allah'ın korkunç cezalarının beklediğini belirten Gaynuddin, "En büyük günahlardan birini işleyen, masum insanları katledenleri öfkeyle kınıyoruz. Bu tür cinayetler, hiçbir şekilde haklı gösterilemez. Hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına sabır diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesine yer verdi.

- AGİT'ten kınama

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Lamberto Zannier, son aylarda Türkiye'nin ölümcül terör saldırılarıyla sarsıldığını belirterek "Hiçbir ülke, tek başına böylesi bir tehditle başa çıkamaz ve terörü önlemek için birlikte çalışmak herkesin çıkarınadır" ifadesini kullandı.

Saldırıyı kınayan Zannier, terörizmin ancak devletlerin, sivil toplum örgütlerinin, uluslararası ve bölgesel örgütlerin aktif katılım ve işbirliğini de içeren sürdürülebilir ve kapsamlı yaklaşımla mağlup edilebileceğini aktardı.

- Orban, taziye mesajı gönderdi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdiği taziye mesajında, Ankara'da masum insanları hedef alan terör saldırısından büyük üzüntü duyduğunu, saldırıda yakınlarını kaybedenlere taziye dileklerini ilettiğini belirtti.

Başbakan Orban, ''Macaristan bu menfur saldırıyı keskin bir şekilde kınıyor ve terörün her çeşidiyle mücadele konusunda Türkiye'nin müttefiki ve ortağı olarak kalmaya devam edecek'' ifadesini kullandı.

- Balkan ülkelerindeki siyasiler, saldırıya tepki gösterdi

Eski Kosova Cumhurbaşkanı Behgjet Pacolli, yayımladığı taziye mesajında, Kosova Arnavutları olarak bu zor günlerde Türk halkının yanında olduklarını kaydetti.

Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako ve Kosova Maliye Bakanı Avdullah Hoti de sosyal medya aracılığıyla yaptıkları açıklamalarda, Ankara'daki saldırıyı kınayarak hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dilediler.

Makedonya'da iktidar ortağı Demokratik Bütünleşme Birliği (BDI) Genel Başkanı Ali Ahmeti de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na gönderdiği taziye mesajında, Türk halkına ve kurban yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu zor zamanlarda Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını ve acılarını paylaştıklarını kaydeden Ahmeti, terörle mücadelesinde Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladı.

Makedonya'daki Arnavut Besa Hareketi'nden yapılan açıklamada da terörün dini ve ırkı olmadığına işaret edilerek hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi.

Arnavutluk'taki ana muhalefet partisi Demokratik Parti de yayımladığı taziye mesajında, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler