Ankara Kalkınma Ajansı mayıs ayı bilgilendirme toplantısı

Ankara Kalkınma Ajansı mayıs ayı bilgilendirme toplantısı

Ankara Valisi Kılıçlar, desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara ulaşmayı amaçlayan Sosyal Sorumluluk Platformu'na, Ankaralılar'ın da destek vermekten mutlu olacaklarını belirtti

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara ulaşmayı amaçlayan Sosyal Sorumluluk Platformu'na, Ankaralılar'ın da destek vermekten mutlu olacaklarını ifade etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yıllık programa göre tamamlanan ve yeni başlayacak etkinlikler hakkında sunum yapılan Ankara Kalkınma Ajansı mayıs ayı bilgilendirme toplantısına, Ankara Valisi Kılıçlar'ın da katıldığı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Kılıçlar, ajansın çalışma programında yer alan eğitim faaliyetlerini gelecek açısından önemsediğini, bu çalışmalar sayesinde bilişim alanında var olan yetişmiş insan gücü eksiğinin kapatılabileceğini vurguladı.

Memleketin enerji alanında yatırım ve internet üzerinden ticaret yapma kapasitesini yükseltecek çalışmaların, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Kılıçlar, "Desteğe ihtiyaç duyan insanlarımıza ulaşacak projelere, halkımız ve işverenlerimiz her zaman destek veriyor. Bu kapsamda Ankaralılar, Sosyal Sorumluluk Platformu'na da destek vermekten mutlu olacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık'ın da ajansın yürüttüğü etkinlikler hakkında sunum yaptığı belirtildi.

Buna göre, Şayık sunumunda, ilk kez düzenlenen "Ankara ve Kültürel Değerler" temalı afiş yarışmasında başvuruların alındığını, Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilk, orta ve lise öğrencilerinden 2-5 Haziran'da, Türkiye'de en yüksek katılım gören oyun yazılım ve donanım fuarı E-gameshow'da yarışacak 70 takıma, kodlama ile robotik eğitimlerin verildiğini bildirdi.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara İl Müdürlüğü işbirliğiyle KYK yurtlarında kalan öğrencilere Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) eğitimleri verildiğini belirten Şayık, sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili bir iletişim platformu kurmayı ve böylece sosyal sermayeyi güçlendirmeyi amaçlayan Sosyal Sorumluluk Platformu'nun açıldığını kaydetti.

Şayık, bu kapsamda proje kabullerine başlandığını, gönüllüler ve proje sponsoru olmak isteyenler için "www.sosyalsorumluluk.org.tr" internet sitesinin hizmete açıldığına da işaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler