Ankara Kalesi önündeki meydan yenilenecek

Ankara Kalesi önündeki meydan yenilenecek

Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında, Ankara Kalesi önünde tarihi dokuya uygun bir meydan yapacak

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında, Ankara Kalesi önünde tarihi dokuya uygun bir meydan yapacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Ankara Kalesi ve çevresinin düzenleme çalışmaları nedeniyle meydanda bulunan kuruyemişçiler yıkılarak, yerlerine tarihi dokuya uygun yeni dükkanlar yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akar Pınar Üstün, Ankara Kalesi’nin hak ettiği değere kavuşması için faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

Ankara Kalesi çevresinin düzenlenmesi kapsamında, meydanda bulunan kuruyemişçi dükkanları, taksi durağı ve umumi tuvaletin restore edildiğini bildiren Üstün, "Meydanda bulunan mevcut asfalt kaldırılarak, tarihi dokuya uygun malzeme kullanılarak zemin yenilemesi yapılacak. Uzun yıllardır alanda bulunan 8 kuruyemiş dükkanı kaldırıldı. Esnaf, yaya ve araç trafiğini etkilemeyecek şekilde, tarihi dokuya uygun estetikte yapılacak yerlere taşınacak.” ifadesini kullandı.

Yaklaşık 4 bin metrekare genişliğinde zemin düzenlemesi yapılacağını dile getiren Üstün, “Proje kapsamında trafik düzenlemesi yeniden ele alınacak, otopark alanları yeniden düzenlenecek. Ankara Kalesi önü meydan düzenlemesini yaya öncelikli yaparak, yerli ve yabancı turizme verdiğimiz önemi göstermiş olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Üstün, çalışmalar nedeniyle Ankara Kalesi ve çevresinin geçici olarak araç trafiğine kapatıldığını belirterek, güzergahı kullanan vatandaşların, başka yolları tercih etmesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler