Ankara Barosunda başkanlık seçimi

Ankara Barosunda başkanlık seçimi

Ankara Barosu Başkanı Canduran, başkanlık için Demokratik Sol Avukatlar Grubundan yeniden aday adayı olduğunu ilan etti

ANKARA (AA) - Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, başkanlık için Demokratik Sol Avukatlar Grubundan yeniden aday adayı olduğunu açıkladı.

Canduran, Türk Hukuk Kurumunda düzenlediği basın toplantısında, görev süresi boyunca meslektaşlarının gerek mesleki faaliyetlerini sürdürürken, gerekse adliyelerde yaşadıkları sorunları aşma konusunda birçok çözümü hayata geçirdiklerini belirtti.

Bir önceki seçim döneminde vadettiklerini gerçekleştirdiğini anlatan Canduran, "Ankara Barosunu her meslektaşımızın kendisinden bir şey gördüğü, kendisine ait saydığı ve yanında hissettiği bir yapıya kavuşturduk. Baro görevlerinin birer makam değil, hizmet aracı olduğunu hiç unutmadık. Meslektaşlarımız arasında ayrım gözetmedik." ifadelerini kullandı.

Ankara Barosu bünyesindeki Demokratik Sol Avukatlar Grubunun da üyesi ve son iki yıldır dönem başkanı olduğunu anımsatarak, 2014 yılı itibarıyla grubun yaşadığı bölünme sonucu zayıfladığını belirten Canduran, "Bu durum Ankara Barosu yönetiminde ikinci bir kez görev yapma düşüncesinde olmayan bizleri önemli bir yol ayrımına getirmiş durumdadır. Yaşadığımız günler bize bu kapsamda tarihi bir sorumluluk yüklemektedir. Bugün bir olmak, birlik olmak zorunluluğu her zamankinden daha fazla hissedilmektedir. Bu çerçevede toplumsal sorumluluk ve görev bilinciyle, bugünü değil yarını kurtarmak ve tarihsel bir sorumluluğu yerine getirmek için, yeniden güçlü Demokratik Sol Avukatlar Grubu, yeniden güçlü Ankara Barosu oluşturmak için Demokratik Sol Avukatlar Grubu Ankara Barosu Başkan aday adaylığımı ilan ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım." diye konuştu.

Ankara Barosunda başkanlık seçimi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler