Anadolu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Güçlü:

Anadolu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Güçlü:

"Uzatılan olağanüstü hal döneminin tüm kesimlerin görüşlerinin alındığı, ülkemizin daha müreffeh yarınlara taşınmasına vesile olacak kararların verildiği bir dönem olmasını temenni ediyoruz"

ANKARA (AA) - Anadolu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü, "Uzatılan olağanüstü hal döneminin tüm kesimlerin görüşlerinin alındığı, ülkemizin daha müreffeh yarınlara taşınmasına vesile olacak kararların verildiği bir dönem olmasını temenni ediyoruz." ifadesini kullandı.

Anadolu-Sen Konfederasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, konfederasyonun haftalık yönetim kurulu toplantısında Türkiye gündemi ve çalışma hayatı ile ilgili konular değerlendirildi. Konfederasyon Genel Başkanı Güçlü de bu konularla ilgili önerilerini paylaştı.

Türkiye'nin son günlerde hem içeriden hem dışarıdan yapılan hain tertiplerle kuşatma altına alınmak istendiğini ifade eden Güçlü, tüm bu olumsuzluklara milli birlik ve beraberlik şuuruyla cevap verilmesi gerektiğini belirtti.

Güçlü, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK gibi terör örgütlerinin kökünün kazınması için siyasi iradenin aldığı her türlü tedbiri ve devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nı sonuna kadar desteklediklerini aktardı.

Olağanüstü hal uygulamasının uzatılmasına yönelik sivil toplum örgütlerinden yöneltilen eleştirilere anlam veremediklerini vurgulayan Güçlü, "Uzatılan olağanüstü hal döneminin tüm kesimlerin görüşlerinin alındığı, ülkemizin daha müreffeh yarınlara taşınmasına vesile olacak kararların verildiği bir dönem olmasını temenni ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

- "İşçiler, işverenlerin insafına bırakılmıştır"

Güçlü, açıklamasında, özel istihdam bürolarına yönelik düzenlemeye ilişkin de şu görüşlere yer verdi:

"Özel istihdam büroları düzenlemesi ile işçiler, işverenlerin insafına bırakılmıştır. Bu düzenleme ile kıdem tazminatı fiili olarak yok edilme noktasına girmiş, ihbar tazminatı da adeta ortadan kaldırılmıştır. Gerekli ek tedbirler alınmazsa pratikte çalışma hayatına verim ve huzur getirmesi zordur."

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun tartışmaya açılmasının kamu çalışanlarını endişelendirdiğini ifade eden Güçlü, şunları kaydetti:

"Kanunun bazı bölümlerinin günümüz ihtiyaçlarına cevap vermediği ortadadır. Ancak devlet memurlarının iş güvencesini elinden alacak adımlar atılmamalıdır. Bilakis sorun çözen, verim arttıracak düzenlemelere gidilmelidir. Bu kapsamda ek gösterge, ek ödeme, sosyal yardımlar, emekli maaşları, özel hizmet tazminatları, görevde yükselme, hizmet içi eğitim ve atamalar gibi konularda yeni düzenlemelere mutlaka gidilmeli, objektif olmayan kriterlerle hizmet kalitesini ve verimliliğini ölçmeye çalışan düzenlemelerden vazgeçilmelidir."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı