Anadolu Ajansı 98 yaşında

Anadolu Ajansı 98 yaşında

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, AA'nın kuruluşunun 98. yıl dönümünü...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, AA'nın kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutladı.

Bahçeci, Anadolu Ajansının (AA) 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, AA'nın, kurulduğu 6 Nisan 1920'den bu yana güvenilir, tarafsız, hızlı ve kaliteli habercilik yaptığını bildirdi.

Türk basınının gelişmesine katkı sağlayan, tarafsız ve nitelikli habercilik anlayışıyla Türk halkına hizmet sunan AA'nın kuruluş yılını kutladığını belirten Bahçeci, şöyle devam etti:

"Çağın gereklerine uygun, kendisini sürekli yenileyerek geliştiren, yaygın haber ağı, hızlı ve tarafsız haber akışıyla ulusal ve uluslararası seviyede güvenilir haberciliğin sembolü olan Anadolu Ajansı’nın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm çalışanlarına başarılarının artarak devamını diliyorum."

Rektör Prof. Dr. Karakaya da, Kurtuluş Savaşı'ndaki haberleri duyurmak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Nisan 1920 tarihinde kurulan Anadolu Ajansının başladığı haber yolculuğunda ulaştığı 98. yaşını kutladığını belirterek, başarılarla dolu uzun yıllar diledi.

Günümüzde teknolojik imkanların artması ile insanların haber ağlarının geliştiğine vurgu yapan Karakaya, şunları kaydetti:

"Toplumu şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa sevk edecek veya halkı sınıf, ırk, dil, inanç, cinsiyet ve bölge farkı gözeterek kin ve düşmanlığa yöneltecek yayın yapmayı reddeden Anadolu Ajansı, ülkemiz için önemli bir yayın organıdır.

İzlemiş olduğu yayın politikası ile halkı bilgilendirmek ve ülke üzerinde yanlış algılara yol açacak yayınlardan kaçınması Anadolu Ajansı'nın önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Köklü geçmişi ve tecrübesi ile yayın hayatına devam eden Anadolu Ajansı’nın 98. yaşını bir kez daha kutluyor, çalışanlarına şahsım ve üniversitem adına başarılı bir yayın hayatı diliyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :