Anadolu Ajansı 95 yaşında

Anadolu Ajansı 95 yaşında

İzmir Valisi Toprak: "Türkiye'nin değeri olmuş Anadolu Ajansı, dünyanın herhangi bir noktasındaki gelişmeyi Türkiye'ye, Türkiye'dekileri de dünyaya başarıyla aktarıyor"

İZMİR (AA) - İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Türkiye'nin değeri olmuş Anadolu Ajansı, dünyanın herhangi bir noktasındaki gelişmeyi Türkiye'ye, Türkiye'dekileri de dünyaya başarıyla aktarıyor" dedi.

Toprak, Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA ekibini kabul etti.

AA'nın köklü bir haber ajansı olduğunu, zorluklar içinde haber alma, bilgilendirme adına kamu hizmeti yapmak üzere oluşturulduğunu ifade eden Toprak, cumhuriyetten önce kurulan ajansın, bugüne kadar her bir alanda vatandaşları doğru, güvenilir, dürüst haberlerle bilgilendirdiğini kaydetti.

Toprak, Türkiye'nin değeri olmuş Anadolu Ajansı'nın dünyanın herhangi bir noktasındaki gelişmeyi Türkiye'ye, Türkiye'dekileri de dünyaya başarıyla aktardığını vurgulayarak, "Yeri geliyor çok riskli savaş ortamında, bombaların düştüğü yerde, zor şartlarda üstün görev anlayışı içinde görevini yerine getiriyor. Her ülkeye, her şehre en ücra noktaya kadar haber alacak şekilde teşkilatlanmış. Zor şartlar altında, çoğunun gitmesinin mümkün olmadığı yerde arkadaşlar bir nefer gibi arkadaşlar görev yapıyor" diye konuştu. 

AA İzmir Bölge Müdürü Mehmet Güldaş da AA'nın Ulu Önder Atatürk'ün direktifleriyle kurulduğuna dikkati çekerek, şunları belirtti:

"Atatürk'ün cumhuriyet kurulmadan önce kurulması direktifini verdiği AA nedeniyle Batılılar Atatürk'e 'iletişim dehası' diyor. Atatürk'ün 'Anadolu Ajansı, Anadolu'nun sesini dünyaya duyuracaktır' sözünü gerçkeleştirmeye çalışıyoruz. Dünyanın özellikle kriz noktalarında AA muhahabirleri görev yapıyor. Tüm dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Bugün 8 dilde yayın yapıyoruz, 100. yıl hedefimiz 15 dilde yayın. Dünyada en etkili 10 haber ajansı içindeyiz."

Toprak, Güldaş'ın hediye ettiği AA'nın 2014 almanağını ilgiyle inceledi.

Öte yandan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Güldaş'a kutlama mesajı yolladı.   

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler