Amerikan Türk Konseyi heyetinin temasları

Amerikan Türk Konseyi heyetinin temasları

ANKARA (AA) - Amerikan Türk Konseyi, Türkiye'de düzenlediği 29. yıllık heyet gezisinin ilk gününde çeşitli temaslarda bulundu.ATC'den yapılan açıklamada...

ANKARA (AA) - Amerikan Türk Konseyi, Türkiye'de düzenlediği 29. yıllık heyet gezisinin ilk gününde çeşitli temaslarda bulundu.

ATC'den yapılan açıklamada kurumun, Yönetim Kurulu Başkanı General James L. Jones'un başkanlığında Türkiye’de düzenlediği 29. yıllık heyet gezisi çerçevesindeki temaslar hakkında bilgi verildi.

Toplamda 10 farklı şirketi temsilen geziye katılan 14 kişilik delegasyonun, önce ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Baş Müsteşarı Philip Kosnett ve temsilcileriyle toplantı yaptığı belirtilen açıklamada, tarafların toplantıda Türkiye ile ABD'nin ekonomik ilişkilerinin önemini vurguladığı aktarıldı.

Daha sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın, heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği bildirilen açıklamada, delegasyonun ardından Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ile görüştüğü vurgulandı.

Açıklamada, Demir'in görüşmede, Türkiye ile ABD arasında uzun zamandır süren sanayi iş birliği ve gelecekteki yatırım fırsatlarından bahsettiği ifade edildi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin heyetle görüşmesinde ise ATC’nin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesinde oynadığı rolün önemini dile getirdiği belirtilen açıklamada, Zeybekci'nin ABD’nin Türkiye’deki yatırımlarının artırılması konusunda yatırımcıları teşvik ettiği ve teknoloji sektöründeki yatırım imkanlarının önemine dikkat çektiği kaydedildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde delegasyonu kabulüne ilişkin de bilgi verildi.

Görüşmede Jones'un ikili ilişkilerin dört temel yapısı olan politik, diplomatik, güvenlik ve ticaret konularının öneminin altını çizdiğinin aktarıldığı açıklamada, Jones'un ATC heyetinin Türkiye’deki temaslarının iki müttefik ülke arasındaki iş ilişkilerinin geliştirilmesinde yardımcı olabileceğini işaret ettiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler