Alo Kur’an Öğreniyorum, Anlamıyla Buluşuyorum” kursiyerlerine ziyaret

Alo Kur’an Öğreniyorum, Anlamıyla Buluşuyorum” kursiyerlerine ziyaret

İl Müftülüğü Din Hizmetleri Eğitim ve Şube Müdürü Adem Bahcıvan, “Alo Kur’an Öğreniyorum, Anlamıyla Buluşuyorum” projesi kapsamında, Hacıhasanbaşı Kur’an Kursunda eğitim alan kursiyerleri sınıflarında ziyaret etti.

 

Gündüz mesaide oldukları için kursa gidemeyen memur, esnaf, işçi başta olmak üzere, ortak noktaları Kur’an-ı Kerimi öğrenme aşkı olan vatandaşlar, Konya İl Müftülüğü tarafından hazırlanan “Alo Kur’an” projesi kapsamında akşamları ve hafta sonları açılan Kur’an kurslarında, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yanında Kur’an-ın anlamıyla da buluşuyor.

Hacıhasanbaşı Kur’an Kursunda akşam Kur’an eğitimi alan vatandaşları ziyaret eden İl Müftülüğü Din Hizmetleri Eğitim ve Şube Müdürü Adem Bahcıvan, sınıfları tek tek gezerek kursiyerlerle sohbet etti. Allah'ın kelamını öğrenmeye hiçbir engelin bulunmadığını dile getiren Bahcıvan, “Alo Kur’an Öğreniyorum, Anlamıyla Buluşuyorum” projesi hakkında kısa bilgiler verdikten sonra şunları kaydetti. “Alo Kur’an projemiz kapsamında Hacı Hasanbaşı Kur’an kursumuz başta olmak üzere, üç merkez ilçemizde erkek ve bayanlara yönelik akşam ve hafta sonu “Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler” eğitimi vermek üzere toplamda onbir kursumuz hizmet veriyor. Ayrıca bu kurslarımızın dışında vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda da Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği kriterler çerçevesinde kurs açılmaya müsait olan camii müştemilatı, kur’an kursu, kurumlar, kuruluşlar, yurtlar ve uygun binalarda, yeterli sayıda öğrenci bulunması halinde bir öğretici görevlendirmek suretiyle ilgili mekânlarda eğitim verebiliyoruz. Yeter ki vatandaşlarımızdan bizlere Kur’an-ı Kerim öğrenme konusunda bir talep gelsin. Bu bağlamda siz değerli kardeşlerimizin Kur’an öğrenme ve anlamıyla buluşma talebi ve gayreti, bizleri gerçekten sevindiriyor. Rabbim emeklerinizi hem bu dünyada hem de ahirette boşa çıkarmasın inşallah."

“alo-kur’an-ogreniyorum,-anlamiyla-bulusuyorum”-kursiyerlerine-ziyaret-(3).jpg